Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова предупреди,

...
Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова предупреди,
Коментари Харесай

Русия ще нанесе съкрушителен удар на възмездието, ако Украйна атакува Кримския мост

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова предизвести, че Русия ще нанесе “съкрушителен удар на възмездието ”, в случай че Украйна, подкрепяна от Запада, нападна Кримския мост, който свързва Южна Русия с черноморския полуостров, анексиран от Москва през 2014г., заяви Ройтерс.

Агенцията напомни, че мостът е бил взиман под прицел от Киев два пъти до момента.

Ройтерс показва, че мотивът за думите на Захарова е обява в обществената платформа “Екс ” на непрекъснатия представител на Украйна при Организация на обединените нации Сергий Кислиця. Постът му от 1 май е бил озаглавен “Списък от 2024 година на 6 съществени вида мостове ” и съпроводен с набор от фотоси, прецизира организацията.

Последната оповестена фотография с название Керч – градът на Кримския полустров на единия завършек на моста, е била празна, като Ройтерс обръща внимание на догатката, че може би кадър с моста отсъства, тъй като той би бил погубен.

“Кримският мост още веднъж е на прицел. Много пъти бяха подготвяни набези против него – колкото и да е мъчно да си го представим – и то с безусловно директната и безсрамна поддръжка на груповия Запад. Бих желала да предупредя Вашингтон и Брюксел, че всяко нападателно деяние против Крим освен е обречено на неуспех, само че и ще срещне нашия пагубен удар на възмездието ”, съобщи Мария Захарова, представена от Ройтерс.

Междувременно Мария Захарова е декларирала, че Русия е подготвена да разиска “сериозни ” оферти за излаз от спора в Украйна, учредени на съществуващите “реалности ” и съобразени с безпокойствата на Москва във връзка с сигурността.

Тя добави на дадения от нея брифинг, че Украйна би трябвало да обещае, че ще остане военна неутрална в бъдеще. Ройтерс напомня, че сходни условия Киев към този момент е отхвърлял преди, макар че в последните дни се появиха сигнали за единодушие за договаряния с Русия.

От друга страна съгласно Захарова казаното от Дейвид Камерън приказва, че Западът води война с Русия, употребявайки “ръцете на Украйна ”. Британският външен министър съобщи през вчерашния ден, че Украйна има право да употребява оръжията, предоставени от Лондон, с цел да поразява цели в Русия, и че решението за това зависи от Киев.

“Думите на Камерън са още едно доказателство за хибридната война, която Западът води против нашата страна. Русия отговаря на това и ще продължи да дава отговор ”, разгласи говорителката на министерството на външните работи на Русия. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР