Говорител на украинското външно министерство заяви днес, че Русия трябва

...
Говорител на украинското външно министерство заяви днес, че Русия трябва
Коментари Харесай

Украйна: Русия да бъде изключена от Г-20, ръцете на Путин са „изцапани с кръв“

Говорител на украинското външно министерство съобщи през днешния ден, че Русия би трябвало да бъде изключена от Групата на двайсетте най-силни стопански системи, а поканата към президента Владимир Путин за срещата на Г-20 на остров Бали този месец би трябвало да бъде оттеглена, съобщи Ройтерс. 

„ Путин призна обществено, че е наредил ракетни удари против украински цивилни и енергийна инфраструктура “, написа Олег Николенко в Туитър.
„ С ръцете си, изцапани с кръв, той не трябва да бъде позволен да седне на масата със международните водачи. Поканата към Путин за срещата на остров Бали би трябвало да бъде оттеглена, а Русия – отстранена от Г-20. “
 

Вчера Русия изстреля голям залп от ракети по украински градове , а Путин назова това компенсация за офанзивата против съветския Черноморски флот през уикенда. Украйна съобщи, че е отблъснала множеството от ударите, само че някои са блъснали електроцентрали, което е предизвикало спиране на електрическата енергия и водоснабдяването.„ Това не е всичко, което можехме да създадем “, сподели Путин в конференция, излъчена по малкия екран.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР