Говорител на регионалното каталунско правителство заяви, че ако испанското правителство

...
Говорител на регионалното каталунско правителство заяви, че ако испанското правителство
Коментари Харесай

Барселона към Мадрид: Не ни се месете!

Говорител на районното каталунско държавно управление съобщи, че в случай че испанското държавно управление реши да се намеси в пълномощията на каталунската автономност, това ще се преглежда като отвращение за договаряния. Каталуния ще бъде принудена да извърши уговорката си за самостоятелност, заяви „ Асошиейтед прес “.

Събитията от днешния ден ще покажат дали съществува опция за разговор с испанското държавно управление, сподели представителят Жорди Турул.

Той уточни, че интернационалната общественост ще следи дали има предпочитание за разговор или не. Карлес Пучдемон съобщи, че ще пристъпи към обособяване от Испания, само че към този момент ще замрази този развой, с цел да улесни провеждането на договаряния.

Малко след речта на каталунския водач от Мадрид дадоха явен сигнал, че не считат да водят договаряния със сепаратистите, тъй като референдумът за самостоятелност е противозаконен.

Един от разновидностите за Мадрид може да бъде използването на член 155 от конституцията, който разрешава на централната власт да поеме цялостен или непълен надзор над някой от 17-те района, ако той не извършва законовите си отговорности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР