“Говорих за това, че е важно да продължим да оказваме

...
“Говорих за това, че е важно да продължим да оказваме
Коментари Харесай

Новият министър на отбраната хвърли бомба за помощта за Украйна: Важно е! Гарантираме сигурност

“Говорих за това, че е значимо да продължим да оказваме помощ на Украйна. Това е извънредно значимо за гарантиране на нашата сигурност. А какво тъкмо ще дадем зависи от доста други неща – потребностите им в този миг, това, с което разполагаме. Разбира се, че би трябвало да има решение на Народното събрание и ние по този начин ще действаме – по транспарантен, явен метод ”, съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев пред публицисти.
Намерения България да даде нова военна помощ на Украйна, с цел да продължи защитата си против съветската експанзия, разгласи още при встъпването си в служба новият министър на защитата Тодор Тагарев през вчерашния ден.
Помощта обаче няма да поврежда българските отбранителни качества, увери той.
“Най-важно е в този момент да се срещна с документите, трябват ми няколко дни да се ориентирам. Много неща имаме да създадем. Едно от главните е да си образувам екипа. Без екип, един човек нищо не може да направи. Ще имам двама заместници. Единият към този момент е назначен. Това е Станимир Георгиев, който беше заместител на министър Заков “, сподели той.
На въпрос имало ли е ново искане от Украйна за военна помощ, министърът сподели: „
Засега не са ми представяни съответни документи, само че идната седмица има министерска среща в Брюксел, която ще се предшества от среща във формат “Рамщайн ” и допускам, че там ще придобия по-ясна визия за съответните претенции сега, потребностите се менят непрекъснато, ще забележим с какво можем да помогнем.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg