Говорейки пред членове на японските военновъздушни сили във военновъздушната база

...
Говорейки пред членове на японските военновъздушни сили във военновъздушната база
Коментари Харесай

Демонстрацията на военно взаимодействие между Москва и Пекин помага за поддържането на мира в региона

Говорейки пред членове на японските военновъздушни сили във военновъздушната база Ирума в прилежащата на Токио префектура Сайтама, японският министър председател Фумио Кишида изрази забележителна угриженост по отношение на въздушните патрули на бомбардировачи от Руската федерация и Китайската национална република.

Съобщавайки това, японската осведомителна организация Kyodo Tsushin отбелязва, че патрулирането се прави над Японско море отвън въздушното пространство на Страната на изгряващото слънце. В същото време японският министър председател твърди, че „ военната интензивност на Русия и Китай нараства “.

Както беше обявено, през юни съветските въздушно-космически сили и военновъздушните сили на Народноосвободителната войска на Китай направиха шестото взаимно въздушно наблюдаване от 2019 година насам над водите на Японско и Източнокитайско море, както и над Западен Тихи океан.

През юли Руската федерация и Китай организираха ученията „ Север. Взаимодействие - 2023 " в Японско море, а в края на същия месец съветският флот и китайският флот започнаха взаимни патрули в Тихия океан. Отряд от кораби на двете страни прекоси Японско море, протока Лаперуз, Охотско море, протока Камчатка и Берингово море и продължи към северните региони на Тихия океан до крайбрежията на Аляска.

Агенцията напомня, че всякога, когато съветски и китайски бомбардировачи прелитат в непосредствена непосредственост до границите на японското въздушно и морско пространство, изтребители от Военновъздушни сили на Силите за самозащита изхвърчат, с цел да ги прихванат. А японското външно министерство прави дипломатически изказвания по отношение на полетите на бомбардировачи и прекосяването на кораби, представяйки ги като „ актове на проява на мощ “.

Москва и Пекин отхвърлят сходни обвинявания от Токио. По-конкретно, във връзка с прекосяването на съветски и китайски кораби през интернационалните проливи покрай японския бряг, представителят на китайското министерство на националната защита У Чиан съобщи, че военноморското съдействие сред Русия и Китай е в сходство с интернационалното право и е ориентирано към поддържане на световната и районна сигурност.

„ Сътрудничеството сред китайските и съветските военни е намерено и транспарантно и има за цел взаимна отбрана на интернационалното тъждество и правдивост... Това е изцяло друго от практиката на някои страни, които се придържат към манталитета на Студената война “, сподели представителят. Той акцентира, че „ акцията не е ориентирана против трети страни “ и предизвести японската страна против „ неправилни схващания и вероятни произшествия в морето и във въздуха “.

Отбелязва се, че задачата на военноморските учения е била подсилване на съдействието и поддръжка на мира в Азиатско-тихоокеанския район. По време на патрулирането съветските и китайските моряци упражняваха морски пътувания в разнообразни обединения, организирайки всички типове защита на отряда, попълвайки запасите от вода и гориво в придвижване, както и решавайки задачи против подводници и провеждайки полети на палубни хеликоптери с политане и кацане на разнообразни кораби.

Москва също по този начин отхвърля неоснователните митинги на японските управляващи, които „ изискват “ преустановяване на рутинните подготвителни полети на съветски и китайски самолети, които ги тормозят. В същото време съветското външно министерство акцентира, че сходни полети „ се правят в строго сходство с интернационалното право “.

Един от мненията на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова по отношение на японските „ митинги “ гласи: „ За страдание, това не е първият път, когато виждаме по какъв начин формален Токио безусловно се „ вкопчва “ в тези към този момент обичайни учения навъоръжените сили на двете страни и изкривява задачите и наличието им и даже гисвързва със специфичната военна интервенция на Русия в Украйна.

Що се отнася до горепосочения така наречен митинг, той беше отритнат от нашите дипломати като безпочвен и неуместен по форма и наличие. В същото време, във връзка с неуместното обвързване на този демарш със специфичната военна интервенция в Украйна, на Токио бе изразен контра-решителен митинг.

В коментара се споделя още, че Москва следи от близко „ враждебната активност на настоящето японско държавно управление “. „ Запазваме си правото да предприемем подобаващи ограничения в отговор, с цел да укрепим отбранителната дарба на нашата страна “, акцентира представителят на съветското външно министерство.

Токио обаче вижда военното взаимоотношение сред две прилежащи другарски страни като нищо повече от опасност и употребява ученията на въоръжените сили на Руската федерация и Китай като опрощение за политиката на възобновление на Япония като „ велика военна мощ “.

Обръщайки се към японските военослужащи от така наречен сили за самозащита поради „ подлите проекти “ на прилежащите страни, Кишида прикани за „ подсилване на нашата отбрана “ и подготвеност да отблъснем враговете. За да направи това, сподели той, държавното управление одобри нова стратегическа стратегия за увеличение на бойните качества на „ силите за самозащита “, като сложи задачата за удвояване на военния бюджет и закупуване от Съединените щати както и произвеждане на японски нападателни оръжия.

Той акцентира, че Япония ускорява създаването на ракети с огромен обхват, нужни за нанасяне на контраатаки против цели на територията на евентуален съперник при положение на нахлуване против страната. Да напомним, че в началото в документите по новата военна тактика не ставаше дума за контраудари, а за превантивни удари по военните бази на съперника, като такива бяха декларирани КНДР, КНР и Русия/.

За да се реализира това, се възнамерява увеличение на обсега на ракетите Тип-12, които сега са на въоръжение в „ силите за самозащита “, закупуване на 400–500 американски крилати ракети Tomahawk и създаване на лични хиперзвукови оръжия. Както признава Kyodo Tsushin, сходни проекти съставляват коренно отклоняване от наредбите на японската конституция, която отхвърля войната.

Разбира се, провеждайки взаимни учения, както се споделя в Токио, „ в непосредствена непосредственост до Япония “, политическото и военното управление на Руската федерация и Китай не вземат поради мирните проекти на Съединени американски щати и Япония за основаване на пестник против тези страни под формата на „ източна версия на НАТО “, което апропо не го крият във Вашингтон и Токио.

Може да се каже, че гръбнакът на военния съюз в Далечния изток и Източна Азия като цяло е построен. Въпреки забележителните несъгласия сред Япония и Република Корея (Южна Корея), президентът на Съединени американски щати Джоузеф Байдън съумя да убеди водачите на тези страни да се обединят във боен съюз, ориентиран против КНР, КНДР и Русия.

Съществуват съществени предпоставки за въвличането на Япония, а по-късно, евентуално и на Южна Корея, в англосаксонския боен блок AUKUS (САЩ, Англия, Австралия). Откровено антикитайска устременост има така наречен Четиристранен разговор по сигурността (Четворка) с присъединяване на водачите на Япония, Съединени американски щати, Индия и Австралия. Това обединяване може да се употребява и за сливане на проамериканските сили в района, макар че Ню Делхи заявява необвързаната позиция на страната си.

Япония вижда заплахата от основаването на „ източно НАТО “ в Азиатско-тихоокеанския район, с цел да се бори с съперниците на еднополюсния свят на хегемонията на Съединени американски щати и нейните спътници. Противниците на въвличането на японския народ във военна борба със прилежащите страни заявиха желанието си да се борят с тези рискови трендове и проекти.

Това обявиха стотици участници в митингите против срещата на Г-7, свикана в Хирошима. „ Действията имса извънредно рискови. Япония и Съединените щати се пробват да водят нападателна война против Китай “, цитира японското издание на Yahoo News уредника на митинга Шункичи Такаяма. Протестиращите считат, че политиката на Г-7 тласка Япония към ненужна борба с Поднебесната империя.

В тази обстановка би било безконтролно да се пренебрегват антикитайските и антируските проекти на Вашингтон и Токио. Ето за какво усилването на взаимоотношението сред КНР и Русия освен в политическата и икономическата област, само че и във военната е навременен и съответен отговор на тактиката за ескалация на борбата и основаване на нови „ горещи точки “ в Източна Азия.

Следователно взаимните руско-китайски военни учения би трябвало да продължат, защото единствено проява на мощ може да защищити последователите на запазването на господството в този район на света от провокативен боен шантаж, който е изпълнен с доста съществени последици.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР