Говеждото е смятано от мнозина за най-хубавото месо в света.

...
Говеждото е смятано от мнозина за най-хубавото месо в света.
Коментари Харесай

Крави минаха на шоколадова диета за по-вкусно говеждо

Говеждото е считано от мнозина за най-хубавото месо в света. Благодарение на % мазнини и характерния си състав то има характерен усет, желан от кулинарите по целия свят. Това е и повода цената му да се отличава от тази на другите меса.

Честа рецензия към говеждото е, че то е прекомерно жилаво и качественото му подготвяне изисква прекомерно доста старания. Няколко фермери в Австралия са решили този проблем с нова и малко спорна иновация. Кравите там са сложени на специфичен хранителен режим, а точно - наред с регулярната си храна те одобряват и огромни количества шоколад.

Автор на вкусната диета е крупният земеделец Скот де Бруин, който има няколко стопанства в Южна Австралия. Той храни кравите си от 10 години главно с шоколад. Идеята му пристигнала на разум, до момента в който търсил подобаващия фураж, с който да храни животните в отдалечените му от цивилизацията стопанства. Фермерът бил заставен също по този начин да търси други разновидности за изхранване на стоката си заради скока в цените на царевицата.

Разбира се, както множеството животни, по този начин и кравите не ядат шоколад, както ние си представяме. Лакомството били смесвано с фураж и по този начин наред с по-високите количества захари говедата приемали и нужните им хранителни субстанции. На сладкия хранителен режим кравите се слагат, когато навършат 18 месеца, като след всеки минал месец Де Бруин увеличавал количеството. Непосредствено преди края на живота на добичетата те ядели главно шоколад.

Де Бруин разкрил също по този начин, че шоколадът освен прави говеждото по-вкусно, само че и кравите ставали по-щастливи и го следвали непрекъснато за нова порция наслада. Месото от хранените по този начин животни е извънредно качествено, висококалорично и с доста жилки. След като почнал да ползва новия способ за хранене на животните, Де Бруин отчел близо 400% скок в продажбите на своите артикули.

Това е и повода прилежащите на неговата плантация да вкарат същия хранителен режим и за своите животни. Освен шоколад обаче те въвели в диета им и желирани и елементарни бонбони. За благополучие кравите могат да усвояват на практика всякаква храна с помощта на четирите си стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР