Готвенето често е съпроводено с нежелани странични ефекти като загоряло

...
Готвенето често е съпроводено с нежелани странични ефекти като загоряло
Коментари Харесай

Можем да спечелим битката за чиста кухня

Готвенето постоянно е съпроводено с нежелани странични резултати като загоряло дъно на тигана, упорити петна по печката и хладилника, неприятни миризми. Знаете ли, че утайката от кафе, солта и оцетът са отлични " препарати за разчистване " в такива случаи? Вижте " предписания " на уеб страницата " Съновник ": 

Всяка стопанка знае, че в случай че супата изкипи, би трябвало да забърше незабавно, тъй като след това застиналите и вкоравени петна се почистват по-трудно. Ако въпреки всичко останат следи, мощното триене, изключително с тел, може да нарани повърхността на котлона. Вместо това поръсете със сода за самун, изчакайте малко и след това забършете с влажна забрадка. А с цел да не мирише цялата къща на загоряло, поръсете плочата на печката със сол и оцет. 

Оцет може да употребявате и за почистване на хладилника - като добавите малко вода, напоявате кърпата и минавате с нея всички повърхности вътре в хладилника. Не е нужно да търкате, петната и неприятните миризми просто изчезват. По същия метод може да лъснете и кутията за самун. Стъклените и порцелановите съдове са загубили блясъка си? Третиране с коктейл от вода, оцет и наслойка от кафе плюс изплакване връща съвършения им тип. Има и вид на този домакински препарат - оцет и морска сол.  

Емайлираните съдове с времето потъмняват. Напълнете ги с хладка вода и сипете по една супена лъжица сол и оцет. След  24 часа изплакнете и ще видите обичаните си тенджери да блестят като нови. Емайлът е нежен, сензитивен материал, по тази причина в случай че съдът е мощно нагорещен, не сипвайте ледено студена вода и не чукайте по нагорещеното дъно с железна лъжица. Ако се появи цепнатина, вземете късче маджун и го залепете от външната страна. После сложете съдинката на котлона и загрейте - маджунът се втвърдява и залепва пукнатината.

След готвенето ви остават купища мазни тигани и тенджери. Използвайте вместо веро горчица и изплакнете с гореща вода. Резултатът прелестно ще ви изненада.  Ако има загорели дъна, посипете сол, изчакайте около час и изплакнете. Има и вид Б за по-леки случаи - избършете дъното с вестник и изплакнете съда първо със студена, а след това с гореща вода.

Решавате да извадите от шкафа позабравен порцеланов сервиз, само че виждате, че е " помръкнал "? Малко лимонтузу върху мократа забрадка бързо връща блясъка.  

Трапезата е подготвена, само че във въздуха мирише натрапчиво на готвено... Не ползвайте дезодорант или ароматизатор (влияе на усета на храната). Просто сложете клонче навлажнен розмарин върху все още топлата плоча на печката. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР