Готово печено агне за Великден се продава между 300 и

...
Готово печено агне за Великден се продава между 300 и
Коментари Харесай

Колко ще струва печеното агне за Великден

Готово печено агне за Великден се продава сред 300 и 500 лв.. Колосалната сума от 490 лв. важи за топлата витрина на комерсиална верига у нас. За тази цена потребителят получава 10-килограмово печено агне, пълнено с дроб сарма.

Опцията за поръчка дават още ресторанти и онлайн търговци - там излиза по-евтино. По ценоразпис на заведения за хранене 1/4 печено агне с печени картофи или с агнешка дроб сарма се продава за 90 лв.. 1/2 печено агне с печени картофи върви към 150-160 лв., а цяло агне върви към 280-300 лв..

За момента заведенията работят при 50% от своя потенциал. Вероятно за „ застраховка “ обаче ресторантьорите не се отхвърлят и от поръчките за дома.

Доставки до вратата ни вършат и заведения към хотелите, които също бяха съществено ударени от Ковид-19. Сет меню в четиризвезден столичен хотел върви за малко под 32 лева на човек. В него влизат великденска зелена салата, агнешко с дроб сарма, прясно изпечен самун и подарък пъстро великденско яйце. Празникът ще бъде подсладен от парче торта.

В момента цената за кг сурово агнешко по магазините стартира от 13,50 и доближава до 17,50 лева Според животновъди обаче цената му за Великден ще стигне 20 лв. за кг. Родното и задграничното произвеждане пък ще можем да разпознаем по маркировката – наследник щемпел за българското месо и червен за това, което идва от чужбина.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР