Готови сме с нови текстове за неизбежната отбрана в Наказателния

...
Готови сме с нови текстове за неизбежната отбрана в Наказателния
Коментари Харесай

ВМРО с готови предложения за промяна на Наказателния кодекс

Готови сме с нови текстове за неизбежната защита в Наказателния кодекс и ще ги предложим на сътрудниците ни в коалиция „ Обединени патриоти “. Това се споделя в позиция на заместник-председателя на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване и заместник-председател на ПГ „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов, оповестена във „ Facebook “.

От партията напомнят, че от години се борят за разширение на института неизбежна защита, което е приоритет и на другите две партии от обединението. Ето за какво нарочните промени в Наказателен кодекс са заложени и в програмата на Обединени патриоти за 44-тото Народно събрание. Случаят с доктор Димитров, който умъртви Жоро Плъха в опит да отбрани собствеността си, е просто следващият образец, че моментът да се упорства за неотстъпчивост е настъпил, означават от Вътрешна македонска революционна организация.

От партията допълват, че работят с специалисти в региона на наказателното право и имат подготвени текстове, които при единодушие от страна на съдружните сътрудници в Оперативна програма могат да бъдат импортирани още през днешния ден.

„ Случаят с лекар Иван Димитров от Пловдив, умъртвил ром, проникнал в парцела му и нападнал го с нож, е единствено следващият, който слага въпроса за рамките на неизбежната защита. Вътрешна македонска революционна организация, а по-късно и другите обединения, които през днешния ден сме Обединени патриоти, от години предлагаме това. Не приказваме единствено за нахлуване в дома ти или за нахлуване, заплашващо живота ти – нима, в случай че нападението заплашва да те осакати (например пребиват те с колове) е по-добре. Или, в случай че тайфа маргинали пробват да изнасилят момиче... “, разяснява Веселинов.

„ Въпросът с промени в Наказателния кодекс стоеше в програмата ни за тази парламентарна сесия. Гледаме на него не като на хрумка, провокирана от случай, а като сериозен законодателен развой. Основен е за нас, патриотите, поради ширещата се циганска престъпност. Явно страхът от закона не стопира тези хора, нека най-малко страхът за живота им има възпиращо влияние. Знам, че не трябва да се връщаме към правото на Дивия запад, а да се откри нужният баланс и правдивост, което е доста мъчно. Имаме обаче текстовете, направени от специалист, които през днешния ден ще предложа на парламентарната ни група “, споделя още Веселинов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР