Готови сме да водим диалог с мнозинството, стига партиите от

...
Готови сме да водим диалог с мнозинството, стига партиите от
Коментари Харесай

ГЕРБ готови на диалог с мнозинството. Какво е условието?

" Готови сме да водим разговор с болшинството, стига партиите от ръководството да са осъзнали, че и нашите гласоподаватели са български жители ". Това съобщи в декларация от името на парламентарната група (ПГ) ГЕРБ-СДС ръководителят Десислава Атанасова при започване на новата пленарна парламентарна сесия.

Тя уточни, че най-важната задача е бюджетната рамка, която ще покаже капацитета на актуалното управление да се оправя с другите рецесии.

" Все още нямаме изясненост за желанията на държавното управление, наблюдаваме симптоми за неосъзнаване сложността на обстановката, пориви на безучастие. Не е ясно какъв ще е дефицитът, инфлацията, а поръчките за инфраструктурните планове звучат неуместно, отсъстват тематиките за еврозоната и за отбрана на най-ощетените от рецесията. В сходни моменти са необходими политически дейности, които не постоянно носят овации ", уточни ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС.

" Ние ще положим усилие да бъдем коректив на ръководството и да предложим експертизата, опита си ", даде обещание Атанасова.

В началото на декларацията ръководителят на групата поздрави с Рождество Христово и с новата година като пожела на всички българи здраве и сили " да се оправим с провокациите ".

" Намираме се при започване на първата цялостна сесия на 47-ото Народно заседание, България е в обстановка на ценова рецесия, неотшумяла политическа рецесия, на прага на икономическа рецесия и нова вълна на здравна рецесия, обърнаха внимание от ГЕРБ-СДС. Заявките за разноските на новото постоянно държавно управление са признак на първи крачки и към финансова рецесия ", предизвестиха от парламентарната група.

" На фона на тези провокации първото изпитание, което партиите в 47-ото Народно събрание би трябвало да положат, е основаване на опция за реализиране на национално единение във връзка с главните тематики пред българското общество ", посочи Атанасова. Тя напомни, че нито една от партиите в сегашния парламент няма мандат да взима и да постанова еднолични решения, нещо повече - този парламент е излъчил разнородно болшинство, което не е сплотено от обща идеологическа и политическа логичност, а е плод на нуждата от основаване на постоянно държавно управление.

В началото на 2022 година пред България има два пътя, очерта Атанасова. " Първият е на задълбочаване на другите кризи в обществото, вторият, който ГЕРБ-СДС избират, е на създаване на условия за общо национално изпитание, което да спомогне за тяхното превъзмогване. В ролята си на съпротива ние няма да толерираме бягането от отговорност, търсенето на повърхностни и безредни решения, които не вземат решение, а задълбочават проблемите и самоцелни опити за борба и разделяне в обществото ", се споделя в декларацията.

" Ние ще предлагаме решения на другите рецесии, само че от болшинството зависи, дали ще приема нашите хрумвания и ще се възползва от опцията да построява народен консенсус по значимите тематики ", акцентира ръководителят на групата.

" След три парламентарни избора в границите на една година и след излъчването на постоянно държавно управление преди месец би трябвало да сме наясно, че безвремието на служебните и предизборни ръководства свърши ", сподели Десислава Атанасова. Тя акцентира, че е време актуалното държавно управление да показа управническата си стратегия, да потърси публично единодушие по нея и да се опита да я реализира.

" За страдание, към момента част от партиите в четворната коалиция и министрите, излъчени от нея, не осъзнават ролята си на управляващи и не престават да се държат по този начин, все едно се намират в предизборна акция или в съпротива. Това е причина за управнически неуспех, тъй като сходно държание приказва за политическа дезориентация, а оттова и за неспособност за взимане на съответни решения ", се показва още в декларацията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР