Готови сме да работим пет вместо седем дни в седмицата,

...
Готови сме да работим пет вместо седем дни в седмицата,
Коментари Харесай

Търговци: Работим пет дни, само отворете!

" Готови сме да работим пет вместо седем дни в седмицата, с понижено работно време. Само " ни отворете ". Това пишат от Българската Ритейл Асоциация (БРА), която сплотява над 100 представители на търговията на дребно у нас, където работят близо 300 000 души в страната.

От сектора твърдят, че магазините може да се приготвят да отворят в границите на 2-3 дни.

Писмото е до премиера Бойко Борисов, до вицепремиера Томислав Дончев, до министъра на финансите Кирил Ананиев и до министъра на икономиката Лъчезар Борисов. От Асоциацията приканват за " избавяне от банкрут на бранш търговия ".

Около 85% от магазините на търговците на дребно са затворени. Голяма част от тях нямат и нито един обект отвън комерсиалните центрове.

В писмото си затворените бизнеси упорстват за " неотложно отваряне на комерсиалните центрове ", с цел да може " най-малко оживелите да се опитат да завъртят колелото още веднъж ".

Търговският бранш обезпечава огромна част от приходите на страната посредством налози и осигуровки.

" Между 10 и 15% от търговците на дребно у нас към този момент банкрутираха ", коментира Рая Попова, Генерален секретар на БРА. Тя предвижда още доста банкрути. От данъкоплатци, напълно скоро всички ще станем гости на бюрата по труда, сподели Попова.

" Програмата за подкрепяне на дребни и междинни предприятия " Запази ме " или 10% от понижения оборот, или беше извънредно ненавременна, с цел да избави едни, или извънредно незадоволителна, с цел да помогне на други, или не доближи въобще до трети ", пишат от сектора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР