Готови сме да отстъпим мястото на редовното правителство, дори много

...
Готови сме да отстъпим мястото на редовното правителство, дори много
Коментари Харесай

Крум Зарков: Обвиненията към Радев са несъстоятелни

" Готови сме да отстъпим мястото на постоянното държавно управление, даже доста се забави. Трудна коалиция, която се очакваше, има два метода да се легитимира - с обща цел, който е верен, поемайки отговорността или с обрисуване на имагинерен зложелател ", съобщи в " Панорама " по Крум Зарков, длъжностен министър на правораздаването.

По думите му имам хора, които изпитват усложнение да обяснят личните си решения ги трансферират върху някой различен.

" Обвиненията към Радев са несъстоятелни, които не дават отговор на истината. Това служебно държавно управление направи толкоз за интеграцията на България в Европа, колкото малко могат да се похвалят ", добави правосъдният министър.

Следствието се отделя от прокуратурата и още веднъж става без значение - това реши Народното събрание с промени в Закона за правосъдната власт.

" Начинът, по който е бил признат този закон, зад това има конюнктурни цели, свързани с борбата по върховете на правосъдната власт, прокуратура и разследване ", разяснява Крум Зарков.

Според него този закон е незавършен и остават редица неизяснени и неуредени въпроси.

" Няма да проработи. Очевидно е, че имаме конфликт сред основния прокурор и неговия заместител. Очевидно е, че имаме конфликт сред основния прокурор и неговия заместител. Такъв вид дълбоки промени, направени по този метод, имат два пътя - по-маловажният е да останат единствено на хартия, другият е, че откакто към този момент имаме механизъм на надзор ние сътворяваме нещо редом и неразбираемо, което може да се трансформира в това против което доскоро се борихме. Напълно е допустимо Гешев да бъде свален идната седмица, това зависи от Висшия правосъден съвет, реалистично е. Трябва Висш съдебен съвет да стъпи на краката си, да вземе решение и да го изясни, срочно и по процедури, няма място за скатаване ", сподели още Крум Зарков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР