Готови сме да окажем подкрепа на израелските фирми, които желаят

...
Готови сме да окажем подкрепа на израелските фирми, които желаят
Коментари Харесай

Караниколов: Ще подкрепим израелските фирми, които желаят да инвестират у нас

Готови сме да окажем поддръжка на израелските компании, които желаят да влагат в България в браншове, осигуряващи висока добавена стойност и нараснала конкурентоспособност на стопанската система. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на конференция на тематика „ Технологичния гений на остарелия континент: Израел, България и Европейски Съюз “, която се организира по отношение на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Конференцията има за цел да очертае капацитета и опциите за съдействие сред двете страни в областта на високите технологии, нововъведенията и научното развиване и е част от визитата на министъра, отпред на бизнес делегация в Израел.

Министър Караниколов акцентира, че България е една от най-хубавите аутсорсинг дестинации и очерта икономическите преимущества на страната ни с висококвалифицирана работна ръка, постоянна финансова политика, ниски оперативни разноски и добра географска позиционираност, което я прави атрактивна бизнес дестинация. Той показа още, че един от фокусите на българската икономическа политика са нововъведенията като главен фактор за резистентен напредък и неслучайно в ранглиста на Европейски Съюз, България е на четвърта позиция по иновационна динамичност през последните пет години. “Страната ни има насъбран потенциал и се разпознава като център за развиване на осведомителните технологии, с развита стартъп екосистема и с потвърдена експертиза в ръководството на изнесени бизнес процеси “, посочи той.

В умозаключение прикани всички български компании, участващи в конференцията, да се възползват оптимално от опциите за определяне на трайни контакти с техните израелски сътрудници.

В рамките на визитата си министър Караниколов се срещна с израелските си сътрудници – министъра на стопанската система и промишлеността Ели Коен и министъра на науката и технологиите Офир Акунис. По време на диалозите с тях стана ясно, че двустранните връзки сред България и Израел през последните 5 години са се засилили, само че че има сфери, в които съдействието би могло да се задълбочи значително, като високотехнологичните браншове, селското стопанство, както и в областите на научно-изследователската и развойна активност.

Двете страни показаха удовлетворение от отличното равнище на двустранните връзки и споделиха мнение, че увеличението на търговия, вложенията и туристообмена е от съвместен интерес.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР