Готови ли сте за висока инфлация и падащ стандарт на

...
Готови ли сте за висока инфлация и падащ стандарт на
Коментари Харесай

Пол Крейг Робъртс: С щатския долар е свършено

Готови ли сте за висока инфлация и падащ стандарт на живот?

Силата на Съединени американски щати след Втората международна война се основава на финансовото им владичество, произлизащо от обстоятелството, че доларът е аварийна валута, която централните банки имат – дружно и вместо златото. Тъй като доларът беше валутата, употребена за споразумяване на интернационалните търговски сметки, всяка страна имаше потребност от долари.

Това обезпечи мощно търсене на долари, с цел да поеме предлагането на долари от възходящия бюджетен недостиг и търговски баланс на Съединени американски щати. Всъщност доларът като международна аварийна валута разрешава на Съединени американски щати да заплащат за своите сметки посредством печатането на пари.

През последните години злоупотребата на Вашингтон с финансовата власт на Съединени американски щати, като наказания против Русия и други страни и кражбата на запасите на съветската централна банка, научи света, че Вашингтон употребява доларовата система с цел да може да принуждава другите, с цел да лиши други страни от тяхната самостоятелност, външна, икономическа и комерсиална политика. Вследствие на това, както изяснява Пепе Ескобар, е почнал развой на бързо отричане на потреблението на $ като аварийна валута. С други думи, търсенето на долари се свива*.

Но не снабдяването. Предлагането се взривява. Бюджетният недостиг е в трилиони долари, до момента в който Федералният запас понижава икономическия напредък и данъчната основа и нищо не може да се направи за комерсиалния недостиг на Съединени американски щати. Решението да се реалокира производството в Съединени американски щати беше пагубно за стопанската система.

Стоките, които Apple, Nike, Levi и всички останали създават в Китай и Азия, влизат в Съединени американски щати като импорт, когато се продават в Съединени американски щати. Съединени американски щати, които реалокираха производството си в чужбина, не могат да изнасят, с цел да покрият комерсиалния си недостиг, произлизащ от вноса.

Чрез потреблението на комерсиалния остатък със Съединени американски щати за закупуване на държавни облигации на Съединени американски щати, чужденците финансираха бюджетните дефицити на Съединени американски щати и войните на Съединени американски щати. Но доколкото другите страни от ден на ден уреждат своите търговски несъответствия в други валути, задграничното търсене на американския дълг се свива.

Последицата от това е, че предлагането на долари се усилва, само че търсенето им пада. Това значи спад на $, което значи нарастване на цените на вноса. Най-тежките инфлации са породени от обезценяването на валутния курс. Това е инфлация, с която централната банка не може да се бори, като изхвърля хората от работа.

Това е бъдещето на Америка и нямам поради след 10 години.

Предупреждавал съм за това развиване, само че формалните медии не оповестяват никакви обстоятелства, неподходящи във връзка с формалния разказ, всички те просто разгласяват неистини. Съединени американски щати могат да устоят още известно време, като принудят японските, европейските и английските централни банки да печатат своите валути, с цел да купуват долари, смекчавайки спада на $.

Но естественото разследване от това ще бъде, че цената на тези валути също ще падне спрямо останалите валути отвън доларовата система. С други думи, тежкото състояние на $ ще се популяризира из цялата империя.

Уолстрийт, алчни корпоративни ръководители и управителни препоръки и некомпетентни политици във Вашингтон реалокираха американското произвеждане в чужбина и направиха Съединени американски щати подвластни от вноса.

След това те унищожиха $ като международна аварийна валута и по този метод обрекоха $ на обезценка по отношение на други валути, което би унищожило силата на Съединени американски щати.

* Дедоларизацията набира скорост

Превод: Европейски Съюз

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР