Готови ли бяхте, готови ли бяха вашите клиенти за криза?Мария

...
Готови ли бяхте, готови ли бяха вашите клиенти за криза?Мария
Коментари Харесай

Оперираме на над 30 пазара, развиваме ключови партньорства

Готови ли бяхте, подготвени ли бяха вашите клиенти за рецесия?
Мария Гергова-Бенгтссон (МГБ) : За тази рецесия като че ли нито ние, нито клиентите ни бяха подготвени. Интересното е, че малко преди рецесията правихме strategic foresight образование за нашия екип и клиентите ни, където преглеждахме най-различни сюжети за бъдещето и по какъв начин тези сюжети биха се отразили на бизнесите и на метода ни на работа. И като че ли като продължение на това образование тази рецесия ни предложи едно практическо прекарване в действителна среда по какъв начин се разиграва един подобен сюжет. В самото начало на рецесията екипът ни, който се занимава с разбори и изследвания, направи един по какъв начин пандемията се отразява на бизнеса на организациите в Централна и Източна Европа. Като умозаключение мога да кажа, че рецесията беше и продължава да е тест за това какъв брой адаптивни, гъвкави и новаторски могат да бъдат бизнесите.
Кои бяха най-големите провокации в рекламния бизнес за последните месеци? Какъв метод избрахте, с цел да се справите с тях? Какви достижения на компанията откроявате?
МГБ: Първите провокации за нас бяха отпадането на събития и конференции, само че бързо натрупахме нови познания и умения в потреблението на новаторски технологии и платформи, с цел да продължим събитията на високо равнище и в онлайн среда. Един от нашите сътрудници разполага с извънредно, позволяваща незабравимо и друго виртуално прекарване, употребявайки аватари и избор на вид постройка и географско състояние за виртуалната конференция - от замък до галактически транспортен съд и от Карибите до Париж. Другото достижение беше стартирането и развиването на нашата партньорска верига, вследствие на което сега оперираме на над 30 пазара с няколко огромни клиента като Diageo, SAAB, WWF и други
Спечелихте или загубихте клиенти и елементарен ли е анализът за това?
Николай Събев ( НС) : Равносметката за нас през миналата година в тази тенденция е позитивна, като новите планове и клиенти надвишават изгубените. Подхождаме стратегически и планираме деликатно ресурсите, които отделяме в направлението " Нов бизнес ", с цел да можем да реализираме оптимални резултати. Радостно е, че планът ни UP Network (партньорска мрежа от организации в Централна и Източна Европа) се развива чудесно, позволявайки ни да участваме в планове на няколко пазара със международни марки като Diageo, SAAB, WWF, Daikin и други.
Как локдаунът и противоепидемичните ограничения трансформираха обкръжаващата среда, в която работите, вашия екип и клиенти?
Виктор Савкин ( ВС) : Определено пандемията промени метода, по който взаимодействаме с нашите клиенти и сътрудници. Ние предлагаме услуги, поръчани, основани и възприети от хората за хората. В рамките на локдауна сме трансформирали всички бизнес процеси, тъй че оптимално да запазим човешкия фактор и сила. Вярваме, че в тази изключителна обстановка взаимната поддръжка е основна. Така да вземем за пример на клиенти, най-силно афектирани от пандемията, сме помогнали посредством промяна на каналите за продажби към напълно цифрова среда. Заедно с кетъринг сътрудниците ни сме основали виртуални събития с самостоятелна почерпка за всеки участник от у дома. Пренесли сме конференции за хиляди души онлайн. Екипът ни съумя да се приспособява към отдалечената работа и да основава изобретателни решения от разстояние.
Реклама Какви са генералните разлики в метода ви на работа преди март 2020 година и по-късно?
Водоснабдителна система : През февруари 2022 организацията ще означи 25-ата си годишнина. В рамките на четвърт век бизнесът ни не е прекосявал през сходни провокации. От всичките разлики преди и по време на пандемията можем да отбележим най-основните. Първо, вместо утринни срещи в офиса, брейнсторминги и персонална колаборация се ускори ролята на цифрови платформи, които сега би трябвало да пресъздават човешко наличие, без да афектират крайния резултат. В организацията имаме мото Happy people - happy clients, по този начин пандемията подтиква спомагателна протекция на отборен дух и поддръжка. Грижата един за различен постоянно е била значима, само че в границите на последните 18 месеца тя стана първостепенна. Трето, от години опитвам с работа от у дома, 4-дневна работна седмица или летен офис от екзотична дестинация. Днес това е действителност и всеки чиновник в организацията може да избира сред присъствен, хибриден или далечен формат на работа и имаме вяра, че това ще се резервира вечно. Разбираме, че поетапното връщане на екипа в офиса ще изисква радикална иновация, с цел да създадем място за взаимна, а не самостоятелна работа. Следвайки тази логичност, сме решили да използваме момента за инвестиция в тотална промяна на офиса ни в място за колаборация и шерване на хрумвания, което да притегля сътрудниците ни да се върнат.
Какви са най-новите ви планове и каква е средносрочната ви тактика?
Народно събрание : В интернационален проект започнахме работа с марки като Johnnie Walker, Tanqueray, Guinness и Gordon`s, които са част от портфолиото на Diageo, наш клиент по линия на партньорската ни мрежа от организации в Централна и Източна Европа - UP Network. По отношение на българския пазар изпълнихме сполучливи планове и сключихме основни партньорства с компании като MagnaPharm, Synevo, Helecloud, Balkan Services и други Средносрочната тактика на организацията е обвързвана със затвърждаването на лидерската ни позиция на българския пазар, както и влагането на стратегически старания в интернационалната ни агресия посредством UP Network.
Имате ли обръщение към екипа, към клиентите, към сътрудниците от сектора?
МГБ : Посланието ми е да гледаме на рецесиите като инструмент за учене и нововъведения. Какво може да извлечем като познание и какво може да създадем по-добре, тъй че да останем добър екип и да развием бизнеса без значение от събитията. Не инцидентно думата (и символът) " рецесия " на китайски значи и " опция ".
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Медиа и реклама
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР