Готова е предварителна версия на спецификацията Digital KeyЕлектронни устройства, съответстващи

...
Готова е предварителна версия на спецификацията Digital KeyЕлектронни устройства, съответстващи
Коментари Харесай

Стандартизират управлението на колите със смартфон

Готова е предварителна версия на спецификацията Digital Key

Електронни устройства, съответстващи на спецификацията Digital Key, ще могат да се употребяват за отваряне и затваряне на колата, стартиране на мотора и ръководство на достъпа до нея с други съвместими устройства

Консорциум за свързани коли приключи създаването на предварителна версия на спецификация, която разрешава потребление на смарт телефони, умни часовници и други електронни устройства като ключ за автомобила.

Спецификацията Digital Key, дело на Car Connectivity Consortium (CCC), цели да унифицира методите за потребление на смарт телефона като ключ за колата и да обезпечи съгласуемост на съществуващите решения, разясняват от браншовата организация.

За разлика от фирмените решения, приложенията на които са лимитирани, стандартизарините решения на база Digital Key ще бъдат по-универсални, формирайки „ екосистема ” в мащабите на цялата промишленост, твърдят от CCC.
още по тематиката
Електронните устройства, съответстващи на спецификацията Digital Key, ще могат да се употребяват за отваряне и затваряне на колата, стартиране на мотора и ръководство на достъпа до нея с други съвместими устройства.

Версия „ Phase One ” на спецификацията сега минава заключителен обзор и ще стане налична за всички членове на ССС през второто тримесечие. Сред разработчиците на стандарта са компании като Audi, BMW, Continental, Gemalto, LG, NXP, Panasonic, Qualcomm, Samsung и Volkswagen.

Като една от най-перспективните области на приложение на Digital Key се смята ръководството на огромните автопаркове на компании, които дават услуги за наем и взаимно потребление на коли.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР