Гостенката от далечен Китай и Япония, позната като райска ябълка,

...
Гостенката от далечен Китай и Япония, позната като райска ябълка,
Коментари Харесай

Сок от райска ябълка - защо да го пием?

Гостенката от отдалечен Китай и Япония, позната като райска ябълка, е доста потребен плод, въпреки да не е от елементарно харесваните от всички. Затова постепенно и последователно си пробива път у нас. Отглеждат я основно по Черноморието и топлите региони на Южна България. Райската ябълка е едно от най-екзотичните и относително студоустойчиви овощни растения от субтропиците.

Този забавен плод е същинска витаминозна бомба, която съдържа до 19 % захари, става въпрос за глюкоза, до 1. 2 % протеини и към 1 % лимонена киселина. От микроелементите в нейния състав доминират калият, фосфорът и магнезият. Има богат витаминен състав: провитамин А, витамини С, В1, В2 и Р. В дребни количества се намира и витамин Е. Плодовете са скъпи освен като храна, само че и като диетично и лечебно средство.

От райската ябълка се прави сок. Препоръчва се потреблението му освен като хранително и освежаващо средство, само че и като скъпо лекарство, когато се смеси с мед.

Сокът от райска ябълка и медът са познати от дълго време като естествени лекове.. Тяхната взаимна приложимост ускорява неведнъж оздравителния резултат. В Те могат да заместят доста медикаменти.

При какви болести е целесъобразен сокът от райска ябълка?

Артритни недоволства - този сок е болкоуспокояващо и тонизиращо средство при артрит. Нужни са единствено 1 супена лъжица ябълков сок и 1 супена лъжица мед, разбъркани в чаша топла вода. Сместа се пие заран и вечер като лекарство срещу артритните болки.

Тези, които не обичат усета на райската ябълка, може да си подготвят мехлем от равни елементи ябълков сок и мед (добре разбъркани) и да го втриват в зоните на болежка.

Жлъчни инфекции - за такива недоволства се прави микс от чаена лъжичка ябълков сок, разбъркана с чаена лъжичка мед. Взема се заран, обед и вечер за заличаване на бактериите, на които се дължи жлъчната зараза. При изключително упорити инфекции се прибавя и една чаена лъжичка сок от алена боровинка.

Рак - проучванията демонстрират, че сокът от райска ябълка и медът могат доста да подобрят положението на пациенти с рак. Сокът от райска ябълка и мед покачват вероятността от реализиране на ремисия.

Труднозарастващи рани - предлага се два пъти дневно да се приема мед и ябълков сок, като добавка към салатата. Това ще помогне за бързото зарастване.

Холестерол - нездравословното въздействие на мазните храни, които подвигат равнищата на холестерола може да се понижи, в случай че се пие парещ чай, изработен от 2 чаши вода, 2 супени лъжици мед и 3 супени лъжици ябълков сок. Пие се два пъти дневно за намаление на холестерола в кръвта.

 изгоди от райска ябълка

Настинки - най-известната приложимост на сока от райска ябълка е при простуди. Достатъчни са 1 супена лъжица ябълков сок и 1 чаена лъжичка мед и признаците на простудата ще бъдат отстранени за часове. Комбинацията е изключително ефикасна, когато простудата е съпроводена с болки в гърлото.

Изтощение - Специалистите предлагат смесването на 1/2 чаена. лъжичка. ябълков сок и 1 супена лъжица мед. Те се разбъркват се в чаша гореща вода. Пие се при мощна отмалялост и безсилие.

Сокът от райска ябълка е потребен също при скорбут, анемия и заболявания на щитовидната жлеза. Може да се употребява при диабет.

Вижте и няколко хрумвания за предписания с по този начин потребната райска ябълка:

- сладко с райска ябълка;

- крем с райска ябълка;

- питиета с райска ябълка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР