Госпожо Юлман, как се развива вашата индустрия по отношение на

...
Госпожо Юлман, как се развива вашата индустрия по отношение на
Коментари Харесай

Берна Юлман

Госпожо Юлман, по какъв начин се развива вашата промишленост във връзка с равенството на половете и кариерата на дамите?

- В Турция, където съм основана, равнопоставеността на половете във финансовата промишленост е в интерес на дамите. Според данните на турската банкова асоциация от декември 2017 година процентът на заетите дами в банковия бранш е 51%. Затова мога да настоявам, че работя в бранш с положително отношение към дамите. Това не важи единствено за Турция, само че и за целия район на Югоизточна Европа. Смятам финансовия бранш за добре проведена промишленост, която предлага положителни условия на труд за дамите чиновници.

- Как се развива в това отношение Visa?

- Visa работи целеустремено за реализиране на тъждество сред половете в международен мащаб. В компанията има чиновник по разнообразието, който се регистрира непосредствено на основния изпълнителен шеф. Като мениджъри във Visa нашите годишни оценки за резултатите включват и такава точка. Главният изпълнителен шеф на Visa за Европа е жена - госпожа Шарлот Хог.

В района на Югоизточна Европа пет от девет ръководители на Visa за страната са дами. За България това е Красимира Райчева. Много други членове на по-широкия лидерски екип в моя район също са дами, които са отпред на области като ръководство на артикули, финанси, корпоративни връзки, търговски връзки и маркетинг. Гордеем се, че огромна част от целия управителен екип на Visa в Югоизточна Европа са дами. Именно това систематизиране сформира благосъстоянието на нашата корпоративна просвета.

- Как се справяте с салдото сред кариера и персонален живот?

- В цяла Европа упованията към дамите са високи както на работното място, по този начин и в фамилния живот. От една страна, от тях се чака да напредват в кариерата си, а от друга - да се оправят чудесно с отговорностите си вкъщи. Като майка и жена аз съм доста сензитивна по този въпрос. Опитвам се да поддържам дамите, с цел да получат повече информация и благоприятни условия за развиване. Неотдавна организирахме образования за управителни фрагменти за нашите чиновници дами. Заедно с външни специалисти изследвахме тематики като повишение на персоналната информираност, постигането на баланс, реализирането на личните ни благоприятни условия и извеждането на нашите лидерски качества на напред във времето. Споделям и моите персонални прекарвания с младите дами и ги напътвам.

По време на кариерата си в никакъв случай не съм била обект на полова дискриминация. Изкачвала към се в йерархията единствено с помощта на моето обективно показване. Но зная, че не всяка работеща жена има този шанс, и по тази причина се пробвам с всички сили да поддържам развиването на дамите в постигането на баланс сред професионалния и фамилния живот.

Visa Inc. е международен водач в цифровите разплащания. Мисията на компанията е да свързва света посредством най-иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като основава опция за потребителите, бизнеса и стопанските системи да процъфтяват. Модерната световна мрежа за обработка на данни VisaNet подсигурява сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 известия за преводи в секунда. Иновациите, които са непрекъснато във фокуса на компанията, са катализатор за бързия напредък на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата мощ за постигането на фантазията за безкешово бъдеще за всеки, на всички места. В интервала на преход от аналогов към цифров свят Visa посвещава своята марка, артикули, хора, мрежа и обсег на преобразяването на бъдещето на търговията.
page_033.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР