Господин президент, първа трябва да бъде Вашата оставка!Уважаеми господин президент

...
Господин президент, първа трябва да бъде Вашата оставка!Уважаеми господин президент
Коментари Харесай

Държавата се тресе! Зоват президента Радев да подава оставка: Така постъпват доблестните мъже!

Господин президент, първа би трябвало да бъде Вашата оставка!

Уважаеми господин президент на Република България,
обръщам се към Вас заради трагичния случай през днешния ден, със починали двама български служители на реда, със следните въпроси:

Защо още преди една година Вие, господин президент, наредихте посредством служебните си държавни управления от границата да бъдат изтеглени военните елементи на Силите за специфични интервенции, като по този метод внезапно понижихте способността на българската страна да възпира увеличаващия се мигрантски напън?

Защо наредихте на командира на Силите за специфични интервенции генерал-майор Явор Матеев да изтегли своите десантчици от българската граница?

Защо, откакто сте чудесно осведомен, че в задачите въоръжени сили на Република България само Специалните сили са оборудвани с визьори за нощно виждане и само те са в положение да разпознават движещи се обекти надалеч преди да се приближат до границата?

Защо оттеглихте тези специфични армейски сили от защитата на границата и по този начин изцяло лишихте българската страна от каквато и да е подготвеност за изпреварваща реакция?

Защо, воден от персоналната си вендета против непокорни Вам генерали изцяло отнехте ефикасен запас в помощ на Гранична полиция за възпирането на мигранти?!

Защо, воден само от своята завист и злопаметност против генерал-майор Матеев, Вие, господин Радев, лишихте България от надеждна защита по границата и по този начин поставихте в риск здравето и живота на българските жители?
Днес Вашият вътрешен министър Дерменджиев в неудържима суматоха търси изкупителни жертви и желае оставката на зам. шеф на „ Гранична полиция “.

Не, господин президент, Гранична полиция не е отговорна за Вашата злопаметност, която ги остави и тях безпомощни против заливащата границата ни с Турция мигрантска вълна.

Граничните служители на реда не са отговорни, че персонално Вие, който бяхте толкоз жаден за цялата власт в страната непременно, превърнахте българската граница в лесна плячка за беззаконието.

Не са отговорни и тези момчета от Сухопътни войски, които изпратихте без особено съоръжение и без специфична подготовка да дремят край граничната ограда и да се чудят какво в действителност вършат там.

Господин президент, след всичко посочено дотук – единствено обстоятелства, както добре знаете – е повече от двуличие да насъсквате вътрешния си министър да търси жертвени агнета в Гранична полиция.

Има морално виновен за днешната злополука и гибелта на двамата служители на реда и Вие елементарно можете да стигнете до него – задоволително е единствено да се погледнете в огледалото.

Не търсете отговорния отвън своя кабинет, господин президент.
Не търсете оставки и изкупителни жертви.
Отговорният сте персонално Вие, господин Радев!

И поради злополуката в страната – в случай че ще се подават оставки – Вие би трябвало да сте първият, който да подаде оставка!
Така постъпват доблестните мъже!
За разлика от страхливците.

От Facebook профила на писателя Александър Урумов
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР