Господин Христо Петров е част от Комисията по култура, с

...
Господин Христо Петров е част от Комисията по култура, с
Коментари Харесай

От ДПС попиляха Киро: Неадекватен е, прави си тежка гавра с обществото! Крепи ги само алчността

Господин Христо Петров е част от Комисията по просвета, с доста „ценна“ човешка просвета и демонстрира „добро“ наличие в Народното събрание. Така иронично депутатът от Движение за права и свободи Ерджан Ебатин разяснява пред водещата на ПИК TV Ива Николова следващия скандал, който Ицо Хазарта, изживявайки се като народен представител, заформи в пленарна зала през вчерашния ден. Хазарта сподели същинската си същина и вирна междинен пръст на сътрудниците си от ГЕРБ, а по-късно си направи и селфи.

„Ако би трябвало да приказваме съществено – мисля, че той не е човек, който би трябвало да бъде в това Народно заседание. Не може един народен представител да има сходно държание. Може да имаш в мисълта си всякакви „вихрушки“, можеш да си мислиш доста неща, само че би трябвало да възпитаваш въздържаност в държанието си. Особено, когато искаш да възпиташ в обществото ценностна система, която да почита най-важната институция в страната – Народното събрание. Ние сме парламентарна република“, означи той.

„Той сподели в действителност себе си. Това му е равнището. И равнището на цялостната настояща власт. В този жест – междинния пръст, те демонстрират междинен пръст на цялото българско общество“, добави Ебатин.

Депутатът разкритикува качествата на министъра на културата „Аз съм Наско“ и съобщи изрично, че напереният младок, който също обича селфитата, няма качествата да бъде министър. „И той е от това ниво“, съобщи Ерджан Ебатин.

Според него ръководещите не подхождат съответно към множеството политики, които се водят: „Те даже си нямат на визия какво е власт, какви са параметрите. Едно е да искаш власт, друго е да знаеш по какъв начин да я вземеш, трето е изобщо да знаеш по какъв начин да я упражняваш. Ясно е, че те откриха отговори на първите два въпроса, само че методът, по който опредметяват властта, е нещо безусловно непознато за тях. Това, че имаш бизнеспрофил в образованието, без значение къде си го приключил, не е безусловно задоволителен аршин да можеш да упражняваш една власт“.

Ебатин означи още: „Тази власт се крепи, както ми сподели един мой прочут от редиците на „Продължаваме промяната“: „Това, което ни крепи, е алчността, която имаме“. Това беше казано сред нас. Това и филтър и индикатор на какво се крепи сега тази власт“.

Запитан какъв брой дълго ще се търпи това нещо, той съобщи: „В обществото има избрани натрупвания. Може би сега би трябвало да се построи избрана опция, с цел да може хората още веднъж да излязат на улицата… Най-вече би трябвало да се промени формулата, по която се основава едно ръководство. Липсват всевъзможни полезности. Дори в пленарна зала те са в несъгласие за метода, по който би трябвало да се ръководи страната. Но все пак властта има постоянна структури и към момента се държи, тъй като всеки е хванал личния си бранш. – На Българска социалистическа партия да вземем за пример е оставен оръжейният бранш, където те си вършат избран бизнес Оставено им е земеделието, където въртят кадрови назначения. Оставена им е обществената политика, където имитират угриженост за обществените потребности на бедните прослойки в популацията. И те няма да се откажат непринудено от това. Защото това е обвързвано и с пари, и с назначения, и с всички неща, които дава една власт“.

Депутатът от Движение за права и свободи добави, че в този парламент и този Министерски съвет безусловно липсва ценностна формула на ръководство. „На национален език казано е тюрлюгювеч, а аз ще го кажа, че липсва визия, тактика и подготвеност от всяко едно равнище. А това, което ще пристигна наесен, е доста тежко. Не знам дали знаете, само че звук жито на зелето сега се търгува за 800 лв.! Миналата година беше към 200-200 и нещо. Наесен звук жито ще стане 1000 лв.. Това, че се пробват да се спасят посредством събаряне на Данък добавена стойност за хляба, ще има краткотраен резултат – едвам излязат и да кажат, че нещо са направили“.

„Русия и Украйна дружно държат към 1/3 от международните ресурси на зърно. И битката за геополитическо превъзходство не е единствено с оръжие. Хранителната и продоволствената рецесия ще бъде също главно оръжие на огромните играчи… Убеден съм, че това ръководство няма да изкара дълго“, означи още той.

„Не знам до каква степен, в случай че в сегашния миг този кабинет падне, дали ще има удачни други възможности. Сегашното ръководство си прави тежка подигравка с обществото. А те не престават да имат самочувствието, че могат и ще продължат да управляват“, разяснява Ерджан Ебатин.

Той изрично акцентира, че преди всичко при всяко ръководство би трябвало да бъде националният интерес и националната сигурност на трети страни: „Вие мислите ли, че Кирил Петков е съответен? – Да си мисли, че новосформираната му партия ще стане член на АЛДЕ за сметка на Движение за права и свободи. Той може да желае да конструира различен вид Слънчева система, да даде различен надолнище на земната ос…“.

Според Ебатин изтъргуването от страна на Кирил Петков на българския народен интерес по отношение на участието на Северна Македония в Европейски Съюз демонстрира, че „човекът не е в час с европейските правила на правене на политика, не е в час с това какво да приказва, когато отиде на подобен вид визити. Поне менторът му, президентът, трябваше да го научи на такива неща преди време. Не може да жертваш българския народен интерес във връзка с най-важния въпрос, който вълнува българското общество и е обвързван с духа на българското общество. Как съумяха гърците да трансформират името и да отстоят тяхната си позиция?!… А един народ без минало е нищо“.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР