Горските рейнджъри в най-големия световен производител на какао, Кот д`Ивоар

...
Горските рейнджъри в най-големия световен производител на какао, Кот д`Ивоар
Коментари Харесай

Haй-гoлeмитe пpoизвoдитeли нa ĸaĸao ce бopят... cpeщy oтглeждaнeтo нa ĸaĸao

Горските рейнджъри в най-големия международен производител на какао, Кот д`Ивоар водят акция за запазване на горите в страната от противозаконното развъждане на суровината за производството на шоколад, оповестява Associated Press.

През предходната година управляващите в Кот д`Ивоар и другият огромен производител на какао - Гана, дружно с питателните колоси Nestle, Mars и Hershey дадоха обещание да си сътрудничат, с цел да спрат обезлесяването в страните от Западна Африка.

Президентът на Световната фондация за какао Рик Скоби дефинира партньорството като значимо решение и " значимо екологично достижение ".

Миналата година следствие на природозащитната група " Могъща Земя " откри, че доста от националните паркове и предпазените територии на крайбрежието на Кот д`Ивоар " са изцяло или съвсем изцяло изчистени от горите и са сменени с интервенции за развъждане на какао ". Един от тях, националният парк " Монт Пеко ", е дом на застрашени типове като шимпанзетата и хипопотамите пигмеи.

Производителите на шоколад би трябвало " в действителност да успокоят клиентите, че консумирането на шоколад не способства за убиването на шимпанзета или слонове ", съобщи Етел Хигонет, шеф на акцията на " Могъща Земя ".

 

 Снимка 348758

Източник: DV Chocolate

 

" Нека да имаме цялостна бистрота по целия път от шоколадовото блокче в ръката ви или от Nesquik-а, който пиете, или Nutella-та, която мажете върху хляба си, до фермата ", прикани Хигонет.

При един от последните си патрули горските рейнджъри се натъкнаха на незаконна какаова ферма и се заеха да я отстранен. На фона на политическата неустойчивост и нападателните конфликти в последно време, Кот д`Ивоар се обърна към силите за сигурност, с цел да изгони хиляди противозаконни производители на какао от парковете.

Някои от тях обаче са се промъкнали още веднъж, с цел да прибират продукцията от дървета, скрити надълбоко в гората. Екоексперти се тормозят, че локалните търговци си затварят очите за противозаконния генезис на какаото, изнасяно за международния шоколадов пазар.

Световната фондация за какао предлага на феновете на шоколада да избират марки, които популяризират спазването на интернационалните стандарти и да ревизират уебсайтовете на марките за информация по отношение на техните задължения, свързани с опазването на околната среда и отбраната на правата на индивида.

" Не можем да се любуваме на първокласен артикул за сметка на голяма тропическа дъждовна гора ", твърди Хигонет. / money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР