Горски в провинциите Бизерта и Джендуба в Тунис унищожиха 450

...
Горски в провинциите Бизерта и Джендуба в Тунис унищожиха 450
Коментари Харесай

450 хектара от боровите и акациевите гори в Тунис са унищожени от пожари

Горски в провинциите Бизерта и Джендуба в Тунис унищожиха 450 хектара от боровите и акациевите гори на страната , оповестява БГНЕС. " Девет горски пожара избухнаха в Бизерте за по-малко от 24 часа и нанесоха вреди на към 50 хектара гори “, сподели бригаден пълководец Камал Ел-Мелити, шеф на отдела за гражданска отбрана в провинцията.

Повече от 100 хектара гори също са били развалени от пламъците в планината Надхур в Бизерта. Докладвани са и пожари в провинция Джендуба, където се оповестява за към 300 хектара унищожени гори. Тунизийски източник съобщи, че се поставят старания за преодоляване на пожарите в съдействие с тунизийската войска, службите на Гражданска отбрана и ръководството на горите.
 Как да предпазим горите от пожари през лятото и по какъв начин да се пазим от горски пожари Как да предпазим горите от пожари през лятото и по какъв начин да се пазим от горски пожари
Горските пожари съставляват заплаха за екосистемата, обитаемоте места, животинските типове, стопанството и хората. Горите защищават...

Тунизийският народен институт по метеорология упрекна високите температури за пожарите в северноафриканската страна. Редица страни в Средиземно море се борят да потушат пожарите, които избухнаха в разнообразни региони през последните седмици, в това число Турция, Гърция, Алжир и Италия.

Още от АФРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР