Горски пожари засега не се задават, дъждовете няма да спрат

...
Горски пожари засега не се задават, дъждовете няма да спрат
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Джулая посрещаме с високи температури

Горски пожари към този момент не се задават, дъждовете няма да спрат внезапно, предвижда проф. Георги Рачев в " Тази заран " по Би Ти Ви. Очаква се дъждът да спре първите две седмици на юли.

Заради Средиземноморието се образуват комплицирани атмосферни ситуации, по този начин да вземем за пример, до момента в който на изток имаше суша, през вчерашния ден валя.

По-хладен въздух ще нахлуе в България и се чакат летен вид превалявания, споделя проф. Рачев. А температурите в Западна Европа се възстановиха.

Джулая посрещаме с високи температури, сигурен е той. Но или ще вали, или няма да вали, счита той, като не може да се каже сигурно за толкоз време напред.

Западна България ще е топло с превалявания. На южното Черноморие се чака хубаво време, единствено в четвъртък ще има гръмотевици. " Сега би трябвало да се гребе с цялостни шепи от морето ", сподели проф. Рачев. 23-24 градуса е температурата на водата и навлизаме в най-топлия и летен месец от годината.

Докато в Средиземноморието е ниското атмосферно налягане, се чакат да се развиват и огромни превалявания, само че въпреки всичко вървим към усмиряване на времето. Обикновено след 15-и е топлото безметежно време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР