Горски пожар, разпалван от поривистите ветрове на Санта Ана, избухна

...
Горски пожар, разпалван от поривистите ветрове на Санта Ана, избухна
Коментари Харесай

Горски пожар в Южна Калифорния наложи евакуация на хиляди хора, докато ветровете на Санта Ана разнасят пламъците

Горски пожар , разпалван от поривистите ветрове на Санта Ана, избухна в селски земи югоизточно от Лос Анджелис в понеделник, принуждавайки към 4000 души да изоставен домовете си , оповестиха противопожарните управляващи, представени от „ Асошиейтед прес “.

Така нареченият Highland Fire избухна към 12:45 часа локално време в сухи, шубраци хълмове покрай селцето Агуанга в окръг Ривърсайд. Късно вечерта в понеделник огънят се беше популяризирал върху към 2 квадратни благи (5 квадратни километра) земя, заяви представителят на пожарната Джеф ЛаРусо. Той посочи:

„ Около 1300 домове и 4000 поданици са под заповед за евакуация . “

Огънят е унищожил 3 здания и е нанесъл вреди на 6 други, само че не е ясно дали има къщи. Регионът е едва обитаем, само че има ферми за коне и огромна мобилна къща, сподели ЛаРусо. Не се оповестява за потърпевши.

Ветрове от 32 до 40 км/час  с някои по-високи пориви прокараха пламъците през тревата и храсталаците, които бяха изсушени от последните ветрове и ниската мокрота, тъй че беше „ съвсем като подпалка “ за пламъка , акцентира ЛаРусо. По думите му се чака ветровете да отслабнат ненапълно през нощта и екипите на пожарната ще се опитат да се скрият в пламъците, сподели ЛаРусо. Но той добави:

„ Вятърът надвива над всичко. Надяваме се, че прогнозата ще се сбъдне.

Голям въздушен танкер, булдозери и други запаси бяха извикани за битка с огъня , един от дребното огромни и дейни пожари, избухнали до момента през целогодишния пожарен сезон в Калифорния , посочи ЛаРусо.

Южна Калифорния за първи път се сблъска с последствията от ветровете на Санта Ана . Силните, горещи, сухи, носещи прахуляк ветрове нормално се спускат към тихоокеанското крайбрежие от вътрешни пустинни райони през есента. Те са разпалили някои от най-големите и най-разрушителните пожари в новата история на Калифорния.

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати съобщи, че окръг Ривърсайд може да следи ветрове със скорост от 24 до 40 км/час до вторник с пориви до 64 км/час. Метеорологичната работа издаде предизвестие с червен байрак за изключителна заплаха от пожар до вторник следобяд за елементи от окръзите Лос Анджелис и Ривърсайд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР