Горски пожар, предизвикан от силни ветрове, предизвика серия от масивни

...
Горски пожар, предизвикан от силни ветрове, предизвика серия от масивни
Коментари Харесай

Горски пожар в Гърция предизвика експлозии в депо за боеприпаси

Горски пожар, провокиран от мощни ветрове, провокира серия от солидни детонации в четвъртък в хранилище за муниции на военновъздушните сили в Централна Гърция , до момента в който пожарникарите работеха, с цел да овладеят голям брой пожари в страната, предава " Евронюз ".

Няма потърпевши в депото, което беше евакуирано преди детонациите, като късно в четвъртък пожарът вече е бил сподавен. Гръцките военновъздушни сили споделиха, че изтребителите F-16 в близката база са били преместени в друго оборудване като защитна мярка, само че че базата не е била под непосредствена опасност.

Пожари бушуваха в елементи от Гърция по време на три поредни средиземноморски горещи талази през последните две седмици, причинявайки гибелта на петима души, в това число двама водачи на противопожарни самолети, и провокираха голяма.

Пожарът в региона на Волос в централната гръцка област Магнисия доближи оборудването за предпазване на муниции на към 6 километра северно от огромната военновъздушна база в Неа Анхиалос. Местни медии оповестиха, че на мястото са били съхранявани бомби и муниции за гръцките изтребители F-16 .

Големите детонации счупиха прозорци на къщи в околния регион, само че гръцката противопожарна работа сподели, че няма тежки пострадвания в околните села, които също са евакуирани като защитна мярка.
 Над 60 нови пожара в Гърция - пламъци на Родос, Корфу и Евия
Над 60 нови пожара в Гърция - пламъци на Родос, Корфу и Евия

Очаква се спад на температурите в четвъртък

Говорителят на противопожарната работа Йоанис Артопиос сподели, че 12 села са били евакуирани в региона на Волос-Неа Анхиалос.

" Въпреки техните гигантски старания, нашите сили не съумяха да спрат пламъците ", сподели той.

Артопиос сподели, че пожарът в региона на Волос е най-опасният от 124-те горски пожара, с които противопожарната работа трябваше да се оправи в четвъртък.

Горският пожар избухна на три фронта и наложи част от най-натоварената автомагистрала в Гърция да бъде затворена за няколко часа, до момента в който националните железопътни линии, минаващи през региона, бяха забавени.

В Италия пожарникарите се бориха с пламъци в южните континентални райони на Калабрия и Пулия, както и на островите Сицилия и Сардиния. Сицилия остана фокусната точка, като пожарите не престават да горят покрай столицата Палермо, където седем самолета бяха ангажирани да потушат пламъците.

" Без подозрение можем да забележим, че в цялото Средиземноморие климатичната рецесия е тук и визира всички нас по-силно, в сравнение с може би даже учените ни предупреждаваха ", сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в четвъртък по време на среща с президента на страната Катерина Сакеларопулу.

Агенция на Европейски Съюз за реагиране при бедствия разгласи, че изпраща още два самолета за гасене на пожари, предоставени от Франция, в Гърция.

В Атина старши членове на въоръжените сили, починали при злополука на аероплан за гасене на пожар тази седмица, на гала, извършена в Министерството на защитата.
 Ново лято на суша и пожари в Европа
Ново лято на суша и пожари в Европа

Юни беше най-горещият месец, регистриран през последните 174 години. Юли е на път да счупи този връх.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР