Горня Радгона. България бе поканена да е партнираща държава в

...
Горня Радгона. България бе поканена да е партнираща държава в
Коментари Харесай

България е поканена за партнираща държава на изложението АГРА Словения през 2023 г.

Горня Радгона. България бе поканена да е партнираща страна в интернационалното ревю за селскостопански артикули " АГРА " в Словения. Предложението получи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев от Борис Ерявец, изпълнителен шеф на компанията, която провежда най-големия селскостопански панаир в Словения. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Първата опция, която страната ни има да е сътрудник на интернационалното ревю в Словения, е през 2023 година
Посещението на заместник-министър Събев бе в рамките Министерската конференция и последвалото разкриване на 59-тото издание на " АГРА " в Горня Радгона, Република Словения.

На ревюто бяха показани производители на земеделска техника, хранителни артикули, питиета, виновност, животновъди и други.
В първия ден на селскостопанския панаир присъединяване взе и президентът на Република Словения Борут Пахор, който дружно с формалната делегация, прегледа щандовете на изложителите.
В ревюто вземат участие представители както от Словения, по този начин и от други европейски страни.
Тази година страна сътрудник е Франция, а през 2022 година такава ще бъде Япония.

По време на диалога със заместник-министър Събев Борис Ерявец показа, че страната ни може да се възползва и от опцията да бъде разпространявана и като туристическа дестинация.
Организаторът на словенския селскостопански панаир прояви интерес към посещаване и на българската АГРА, която се организира годишно в Международния панаир Пловдив.

Заместник-министър Събев беседва и със земеделските министри на Косово и Черна гора за задълбочаване на връзките на страните в областта на земеделието и хранително-вкусовата индустрия. Тези страни и сега внасят доста артикули от други балкански страни. Интерес съставляват както пресните плодове и зеленчуци, по този начин и тестените произведения, и питиета.
Със заместник-министъра на земеделието на Република Северна Македония Траян Димковски бе разисквана опцията за взаимна отбрана на артикули със характерно географско обозначение, както и усилване на културно-кулинарната дипломация.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР