Горивната клетка /fuel cell/ наистина показва силните си страни, когато

...
Горивната клетка /fuel cell/ наистина показва силните си страни, когато
Коментари Харесай

Bosch тества ванове с горивни клетки

Горивната клетка /fuel cell/ в действителност демонстрира мощните си страни, когато става въпрос за ванове. Защото колкото по-дълго е пътуването и колкото по-тежко е транспортното средство, толкоз повече чисто електрическото задвижване с акумулатори доближава границите на своите благоприятни условия. Ето за какво в този момент Bosch оборудва два електромикробуса с тази технология и стартира тестване на пътя.

„ Горивната клетка разрешава изминаването на дълги дистанции на ток и малко време за зареждане с гориво, което прави дългите пътувания по-икономични “ - споделя доктор Маркус Хайн, член на борда на шефовете на Bosch и ръководител на бизнес бранша Mobility Solutions.

Опитът от към този момент извършените на практика проби демонстрира че даже при цялостно натоварване, транспортните средства с горивни кафези могат да изминат до 540 километра и да се презареждат изцяло за малко над шест минути.

За операторите на автопаркове, чиито микробуси покриват изключително огромни дистанции денем и се връщат в депото вечер, горивната клетка може да бъде положително допълнение към електрическото задвижване на акумулатори в бъдеще.

Партньор във водородния план на Bosch е Abt eLine GmbH, който проектира и осъществя преобразуването на транспортните средства дружно с Bosch Engineering.

На IAA Transportation в Хановер (20-25 септември 2022 г.) Bosch ще предлага на посетителите опцията да изпитат тестови транспортни средства и технологията за горивни кафези на Bosch в деяние.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР