Горивата остават предизвикателство за българската администрация. Това каза председателят на

...
Горивата остават предизвикателство за българската администрация. Това каза председателят на
Коментари Харесай

Стоянова: Горивата все още са предизвикателство за администрацията

Горивата остават предизвикателство за българската администрация . Това сподели ръководителят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова пред националната телевизия.

Според нея идващите ограничения, които би трябвало да се подхващат, са за възстановяване на софтуера - да се усъвършенстват касовите апарати и електронните системи за отчитане на продажбите.

Сивата стопанска система не може да се мери елементарно и това е повода отчетите, които излизат по тематиката, да се разминават фрапантно в оценката си, изясни Менда Стоянова във връзка изказванията на опозицията, че ръководещите лъжат за битката с контрабандата.

„ Не бива да отхвърляме, че има сива стопанска система - има сива стопанска система и битката с нея се води. Тя е малко неравна, както нормално, само че през последните години има обилни триумфи и те се виждат в цифрите по осъществяване на бюджета и на обособените налози “, уточни още ръководителят на бюджетната комисия.

Стоянова обаче отхвърли да се ангажира с съответен % за дял на сивата стопанска система. По думите ù най-вече нерегламентирани практики има в секторите, в които се продават артикули непосредствено на популацията - в търговията, селското стопанство и земеделието.

Тя добави, че бюджет 2017 е завършил на остатък, при плануван недостиг от 1,4%. Това по думите ѝ е резултат от два фактора, единият от които е нарасналите доходи. Приходите в бюджет 2017 са с към 350 млн. лева над плануваното, изясни Менда Стоянова, а във връзка с неизпълнените разноски сподели, че основно са капиталови - най-много поради това, че през 2017 година не са стартирали доста огромни планове.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР