Горещи страсти преди заседанието на Столичния общински съвет за лифта

...
Горещи страсти преди заседанието на Столичния общински съвет за лифта
Коментари Харесай

Сламка за кмета на София - тайно да се посъветва с Борисов и Фандъкова

Горещи пристрастености преди съвещанието на Столичния общински съвет за лифта на Витоша.

Има Такъв Народ имат упования от днешните две изключителни съвещания на СОС. Преди съвещанието на общинарите Ивайло Данаилов изиска оставки и решения. Проблемът е сериозен и от преди 2007, сподели той за проблема с лифта на Витоша. Според него приватизационния контракт е неблагоприятен за общината и съзря безхаберие от съвсем 18 години. Има Такъв Народ чакат правния разбор на заместник-кмета по правни въпроси на Следствен отдел към окръжна прокуратура и както и да чуят какви ограничения ще се подхващат, с цел да проработи лифта. Извънредното съвещание е вярно, безапелационен бе Данаилов. По тематиката за реорганизацията на придвижването в София общинският консултант напомни, че кметът е поел уговорката да работи в полза на хората. Освен това решението било нелегално. Данаилов изиска оставката на заместник-кмета по превоза. Той е обезпокоен още, че тази година ще бъде нулева за Следствен отдел към окръжна прокуратура откъм вложения.

Действия не виждаме, оплакаха се и от ГЕРБ-СДС. Подадохме сламки какво би трябвало да се направи, сподели Антон Хекимян, който вижда от страна на кмета Васил Терзиев приказки, думи и нищо повече. Чий ползи пази кметът Терзиев, попита някогашният жруналист и в този момент общински консултант. Трябвало да се види какъв контракт е подписан, по думите му. Според Прошко Прошков не е вест, че общината не си прави работата. Групата на геребрите са обезпокоени от изявлението на столичния градоначалник. Поведението на кмета било неразбираемо, по думите му. За възела с лифтовете на Витоша Прошков увери, че договорът планува защитни клаузи и има съображение да се предявяват искания поради несъблюдение на контракта.

Прошков посъветва ръководещите в София да повикат за съвет Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова, само че не обществено. Те щели да им дадат положителни препоръки. Трябва да пазиме интереса ни, безапелационен бе съветникът.

Много неща ще станат известни, акцентира Борис Бонев. Борисов и Фандъкова ги е боязън и не желаят да носят отговорност,според него. ГЕРБ желали да вкарат Следствен отдел към окръжна прокуратура в тежък юридически проблем. Те са създали подобен контракт, който не пази интереса на София и жителите на София, акцентира Бонев, определяйки го като постен.

Витоша е превърната в руини и купчина желязо, съгласно ПП-ДБ-СС. Не е ясно дали Столична община може да предяви искания по контракта. У нас няма и съвместителство сред развиване на ски туризма и природата.

Иван Таков от Българска социалистическа партия видя предизборна драма. Витоша е парк, Витоша би трябвало да се употребява целогодишно от всички софиянци, безапелационен бе той. Таков си пожела децата от столичните учебни заведения да вървят там гратис да карат ски. Трябва да имаме достъп до планината, настоя съветникът. И той ще търси решение на проблема. Не може милион и половина софиянци да са заложници на дребни ползи, безапелационен бе Таков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР