Горещата вълна във Франция ще се задържи, а най-високите температури

...
Горещата вълна във Франция ще се задържи, а най-високите температури
Коментари Харесай

Франция очаква пик на горещините

Горещата вълна във Франция ще се задържи, а най-високите температури се чакат през днешния ден и на следващия ден, съобщи Франс прес.

По данни на френската метеорологична работа пикът на горещините се чака да бъде през днешния ден в Югозападна Франция, а на следващия ден да се реалокира над Североизточна, източната част на Централна Франция и района на Париж. Днес се чака температурите в Тулуза да доближат 36 градуса, 37 градуса в Бордо. Утре в Париж и в Лион се чакат 36 градуса, съобщи Българска телеграфна агенция.

Още рано сутринта температурите в Париж, Дижон и Лион доближиха 23 градуса, с 25 градуса в Ница.

Високи температури се чакат и нощем, изключително в градовете, предизвестява метеорологичната работа. Горещата вълна ще докара и до увеличение на концентрацията на озон (водещ до очни и дихателни проблеми), изключително в региона на Париж, в южната и източната част на Франция. Това ще наложи ограничавания на придвижването на моторни транспортни средства.

От на следващия ден следобяд се чака понижаване на горещините, с помощта на морски въздушни маси от Атлантическия океан, които ще окажат разхлаждащо влияние.

Много европейски страни, изложени на горещините през последните дни, към този момент означиха леко намаление на температурите. Температурите във Англия и Португалия се намалиха през уикенда. В най-горещата испанска област Естремадура температурите паднаха до 42 градуса в неделя след 44 градуса предходния ден.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР