Горе-долу съм добре, но 15-ина дни ще трябва да се

...
Горе-долу съм добре, но 15-ина дни ще трябва да се
Коментари Харесай

„Караше бързо и ни препречи пътя“: Говори лекарят, който оцеля при катастрофата с линейка край Сливен

„ Горе-долу съм добре, само че 15-ина дни ще би трябвало да се възвръщам “, сподели за „ Тази заран “ по bTV лекарят, потърпевш при тежък пътен случай в понеделник.
Катастрофата стана сред Нова Загора и Сливен в региона на село Гаврилово. Според полицията „ Фолксваген Голф ”, ръководен от лидер на 66 години, е застигнат и ударен от кола за спешна помощ, пътуваща от Нова Загора към Сливен. В колата за спешна помощ е транспортиран пациент. От пътното произшествие са умряли лидерът на лекия автомобил и пациентът.
„ Бяхме с включени сигнали на колата за спешна помощ, превозвахме пациент с инфаркт и трябваше да се вместим в първия златен час. Мъжът в огромен % можеше да бъде избавен, в случай че я нямаше злополуката. Аз бях начело при водача, другояче евентуално нямаше да оживея.
Леката кола предприе внезапна маневра и се престрои надясно, караше най-малко със 100-110 км/ч. Той не ни обезпечи път, препречи ни го. Няма приемливост и подготовка на другите водачи “, добави лекарят.
Според него два незабавни екипа обслужват 32 села от Нова Загора до Стара Загора, както и сектора от автомагистралата от Стара Загора до Ямбол.
„ За към 15 минути стигаме селата при потребност. И да има коли за спешна помощ, хора няма за обслужване на незабавните пациенти. А и водачите не ни дават път, дали от непознаване на правилника или от друго – не знам “, сигнализира докторът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР