Google внедрява нов API в мобилната операционна система Android, който

...
Google внедрява нов API в мобилната операционна система Android, който
Коментари Харесай

Android приложенията ще могат да се обновяват докато работят

Google внедрява нов API в мобилната операционна система Android, който разрешава на потребителите да продължат да работят с приложенията си, до момента в който те се обновяват във фонов режим.

Внедряването на новия In-app Updates API бе обявено по време на годишното мероприятие Android Dev Summit. Новият програмен интерфейс предлага на разработчиците няколко нови благоприятни условия, засягащи обновяването на приложенията. Първата е режимът на възобновяване на цялостен екран, който блокира потреблението на приложения по време на зареждането. Този режим се предлага единствено за значимите обновявания, които би трябвало да бъдат конфигурирани неотложно. Това са сериозните обновявания на сигурността, оправянето на съществени неточности и други сходни.

Втората опция е режимът „гъвкаво обновяване“. При активирането на тази алтернатива, потребителите могат да продължат да употребяват приложенията си, до момента в който се реализира зареждането на нова версия за същото приложение. Процесът може да се настройва доста гъвкаво. В последна сметка обновяването стартира да наподобява като част от приложението.

Засега новият In-app Updates API се предлага единствено за разработчиците, участници в програмата за ранен достъп. Гугъл не посочи по кое време новият API ще стане наличен за всички.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР