Google възнамерява в следващите версии на Chrome сериозно да ореже

...
Google възнамерява в следващите версии на Chrome сериозно да ореже
Коментари Харесай

Разработчиците на Opera, Brave и Vivaldi ще игнорират ограниченията в Chrome за блокаторите на реклами

Google има намерение в идващите версии на Chrome съществено да ореже опциите на разширенията за блокиране на реклами. Но разработчиците на браузърите Opera, Brave и Vivaldi не имат намерение да трансформират своите уеб браузъри, макар общата кодова база .



Специалистите оповестиха в обществени мнения, че не имат намерение да поддържат смяната на механизма на работа на разширенията, която Гугъл анонсира още през месец януари тази година в границите на манифеста Manifest V3. Промените няма да обиден единствено блокаторите на реклами, а и разширенията за антивирусните артикули, родителския надзор и разширенията за повишение конфиденциалността.

Разработчиците и потребителите разкритикуваха позицията на Гугъл и обявиха, че това е опит принудително да бъде повишен рекламния бизнес на интернет колоса. Гугъл от своя страна съобщи, че блокаторите за реклами ще останат единствено за корпоративните консуматори. Очаква се Manifest V3 да бъде въведен през месец януари 2020 година.

Всичко това подразни потребителите на Chrome и доста от тях започнаха да се замислят за миграция към Firefox и другите браузъри, основани на енджина на Chromium. Разработчиците на браузъри обявиха, че в техните версии ще оставят поддръжката на предходната технология webRequest. Техните браузъри имат вградена поддръжка на блокирането на рекламите, само че по едно и също време с това могат да се конфигурират известните блокатори като uBlock Origin и uMatrix

Единственият разработчик на браузъри, който не разяснява тази тематика е Microsoft.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР