Google възнамерява да даде на потребителите допълнителни средства и възможности

...
Google възнамерява да даде на потребителите допълнителни средства и възможности
Коментари Харесай

Google дава на потребителите възможности за цялостна защита на личните данни

Google има намерение да даде на потребителите спомагателни средства и благоприятни условия за надзор на данните, събирани от неговите фирмени онлайн услуги. Информацията е от корпоративния блог на интернет колоса. Новите принадлежности ще дадат опция на потребителите да преглеждат и при предпочитание да изтриват от сървърите на Гугъл историята на уеб браузъра, информацията за маршрутите в Гугъл Maps, отправените запитвания в Гугъл Play Music, YouTube и всички други приложения, работещи с информация, която може да има значение за осведомителната сигурност на потребителя.

Нововъведенията ще се появят във всички приложения на Гугъл, без значение от операционната система. Тоест, iOS и Android потребителите ще могат по идентичен метод да управлява интернет колоса във връзка с събираната за тях информация. По този метод ще могат да се лимитират появяването на реклами, съобразени със събраната потребителска информация, както става в този момент. Всъщност таргетираната реклама остава, само че единствено в случай че потребителят пожелае това.

Гугъл съобщи, че новите функционалности за надзор ще се появят при започване на 2019 година.

Появата на тези ограничители е разследване от няколко фактора. Първо, признатият от Европа личен закон за отбрана на персоналните данни, прочут като GDPR. Второ, Гугъл очевидно желае да избегне приключването на потребителски данни, както се случи да вземем за пример с Фейсбук и WhatsAp.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР