Google ще използва инфографика и визуализация на данните за борба

...
Google ще използва инфографика и визуализация на данните за борба
Коментари Харесай

Google ще използва инфографика за борба с фалшивите новини

Google ще употребява инфографика и визуализация на данните за битка с подправените вести. Информацията е на Engadget.
Съвсем скоро Гугъл ще стартира да демонстрира преди резултатите от търсенето изображения с точни данни, изразени в цифри. Така да вземем за пример, интернет колосът ще демонстрира некомерсиалните годишни разноски на дадена организация, в случай че потребителят се интересува от тази организация. За да може тази информация да се обновява, ще се употребява нов вид структурирани данни в в този момент съществуващите бази. Алгоритмите на Гугъл ще ги класифицират и ще ги демонстрират на потребителите.



Това е планът Search , който е уголемение на самодейността Гугъл News, стартирана по-рано, за да помогне в битката с подправените вести. Въпросните „структурирани данни“ ще би трябвало да прибавят и новинарските организации към своите онлайн бази данни. Гугъл ще намира тази информация и ще я демонстрира, само че изданията ще могат да управляват метода на нейното проявление на потребителите. Гугъл тества новата технология със уеб сайтове като ProPublica и употребява интерактивната база данни Nonprofit Explorer.

Явно концепцията е, че структурираните данни не могат елементарно да бъдат фалшифицирани. Методът в действителност може да понижи броя на подправените вести.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР