Google се споразумя за закупуването на популярната платформа за търсене

...
Google се споразумя за закупуването на популярната платформа за търсене
Коментари Харесай

Google закупи платформата Tenor за търсене на GIF изображения

Google се споразумя за закупуването на известната платформа за търсене на анимирани GIF изображения Tenor.
Софтуерните решения на този стартъп от Сан Франциско се употребяват в редица виртуални клавиатури за смарт телефони, в това число и в устройствата на Samsung, както и в месинджърите – да вземем за пример Фейсбук Messenger.

И двете страни обявиха, че договорката е подписана. Финансовите параметри не бяха оповестени.

Директен съперник на Tenor е доста по-известната услуга за работа с GIF изображения Giphy, която е оценена на $1 милиард.

Според изискванията на договорката, Tenor резервира името си и ще продължи да работи независимо. Гугъл от своя страна има намерение да употребява разработките на Tenor за търсенето и работа с GIF изображения, в своята виртуална клавиатура Gboard за възстановяване на функционалността,както и за търсенето на подобаващи GIF картинки.

По данни на Tenor, предходната година потребителската база на онлайн услугата е надвишила 300 милиона души, а през месец февруари тази година, поръчките към Tenor са надвишили 12 милиарда месечно.

Tenor смята, че договорката с Гугъл ще форсира развиването на услугата посредством потреблението на спомагателни усъвършенствания и някои технологии на интернет колоса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР