Google съобщи, че в приложението Android Messages започва постепенното внедряване

...
Google съобщи, че в приложението Android Messages започва постепенното внедряване
Коментари Харесай

В Android Messages бе добавена автоматична защита от спам

Google заяви, че в приложението Android Messages стартира последователното внедряване на нова функционалност за автоматизирана отбрана от спам . Новата версия към този момент стартира да се популяризира в мобилните устройства на някои консуматори. По-широкото разпространяване за по-широк кръг Android консуматори ще стане „през идващите месеци“.

Приложението уведомява потребителя за задействаната функционалност за автоматизирана битка със спама. След това Android Messages стартира да проучва изпратените до потребителя известия, с цел да може да открива и в точния момент да блокира спама. Гугъл сподели, че системата е автоматизирана и няма нарушаване на персоналното пространство.

Интернет колосът означи, че с цел да стане допустимо идентифицирането на спамърите, системата краткотрайно съхранява номерата на телефоните на хората, изпратили известия до даден консуматор и получаващи известия от него. Записва се и информацията за времето на изпращане на късото известие, само че не се записва номера на телефона на изпращача на SMS, не се записва и наличието на известието. Но в случай че потребителят реши ръчно да заяви, че е получил спам известие, в този случай Гугъл получава въпросното известие. Гугъл може да предложи на потребителя автоматизирано да изпрати цялата информация за известието, в случай че потребителят го е счел за спам. След ръчното изпращане на спам SMS-а, идващите 10 известия на заподозряния спамър ще бъдат изпращани в сървърите на Гугъл за разбор. Освен това, мобилните оператори ще могат да получат настрана копие на последното известие и телефонния номер на спамъра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР