Google продължава плана си за изтриване на акаунти, които са

...
Google продължава плана си за изтриване на акаунти, които са
Коментари Харесай

Google ще изтрива акаунти, които са били неактивни поне две години

Google продължава проекта си за заличаване на сметки, които са били неактивни най-малко две години.

Акаунтите няма да бъдат изтрити до 1 декември, само че Гугъл (GOOG) ще стартира да изпраща предизвестия на засегнатите консуматори. Компанията ще изпрати голям брой предупредителни вести до засегнатите сметки в Гугъл (GOOG) (и до аварийни имейли, в случай че потребителят е дал такъв), а потребителите ще имат осеммесечен прозорец преди заличаване.
-->
Компанията разгласи новата политика още през май, заявявайки, че има за цел да предотврати опасности за сигурността. Според разбори по-старите сметки са по-склонни да разчитат на отдаванашни пароли и по-малко евентуално да употребяват настоящи ограничения за сигурност като инспекция в две стъпки, което ги прави доста по-уязвими към проблеми като фишинг, хакване и спам.

Първите сметки, които ще бъдат изтрити, са тези, които са били основани и по-късно в никакъв случай не са били посещавани още веднъж. 

Има няколко изключения от разпоредбите: сметки с канали в YouTube, оставащи салда по карти за подарък, такива, които са били употребявани за закупуване на дигитален продукт като книга или филм, и такива, които са разгласили приложения, които са дейни на платформа като магазина на Гугъл Play, заяви компанията в понеделник.

За да запазите акаунта си, всичко, което би трябвало да извършите, е да влезете, с цел да влезете във вашия акаунт в Гугъл или която и да е услуга на Гугъл най-малко един път на всеки две години и може би да прочетете имейл, да гледате видеоклип или да извършите едно търсене, наред с други действия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР