Google представи Pixel 5a, нов бюджетен телефон Pixel с 5G

...
Google представи Pixel 5a, нов бюджетен телефон Pixel с 5G
Коментари Харесай

Google пусна Pixel 5a - новия си евтин смартфон

Google показа Pixel 5a, нов бюджетен телефон Pixel с 5G мрежа, което демонстрира, че софтуерният колос продължава да отделя запаси за създаване на нов хардуер на разнообразни цени. Pixel 5a ще коства единствено 449 $, като продажбите му ще започват на 26 август, оповестява CNBC.

Компанията Гугъл последователно усилва своя хардуерен бизнес, който не генерира обилни доходи спрямо нейните услуги като Search, YouTube и Гугъл Cloud.

Тя приключи през януари придобиването на Fitbit, с което навлезе на пазара на фитнес артикули, а през май отвори първия си магазин за търговия на дребно, където хората могат да играят и да купуват нейните артикули. Гугъл също по този начин построява профилиран хардуерен кампус в Силициевата котловина, наименуван Midpoint.

По-рано този месец софтуерният колос разгласи Pixel 6 и Pixel 6 Pro, два нови смарт телефона от висок клас, които ще бъдат пуснати през есента и ще употребяват новия процесор на Гугъл – Tensor вместо този, създаван от Qualcomm.



Бюджетният смарт телефон Pixel 5a е умерено усъвършенстване по отношение на миналогодишния 5G смарт телефон Pixel 4a, предлагайки по-мощна батерия, малко по-голям екран и водоустойчивост. Той поддържа 5G мрежа, само че не и най-бързите mmWave 5G мрежи и има същия процесор Qualcomm от междинен клас като предходната година.

Компанията предлага и функционалности на Pixels, които не се получават от други телефони с операционна система Android, като приложение за запис на глас, който преобразува речта в текст и интелигентно пречистване на спам повиквания и текстови известия.

Може да наподобява необичайно време за стартиране на Pixel 5a, като се има поради, че по-амбициозните телефони на Pixel 6 и Pixel 6 Pro на компанията също следва да излязат скоро. Но Гугъл възнамерява да влага съществено в маркетинга на новите си водещи смарт телефони и потребителите, които не желаят да харчат повече за тях, може да намерят Pixel 5a за добър ценови компромис.

Той се конкурира непосредствено с, който също коства 449 $ със същия размер памет – 128GB, само че и с други евтини телефони с Android, като Samsung Galaxy A42 5G. Но почитателите на Android би трябвало да изберат Pixel, защото той включва по-бързи актуализации на софтуера.

Въпреки че телефоните Pixel на Гугъл са положителни, те не са спечелили известност по отношение на тези на Samsung и Apple, които преобладават на пазара на телефони в Съединени американски щати. И заради продължаващите ограничавания на доставките на микрочипове, Гугъл ще продава Pixel 5a единствено в Съединени американски щати и Япония и единствено посредством Гугъл Store в Съединени американски щати, вместо посредством оператор или търговци на дребно.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР