Google представи новата система за обемен звук Resonance Audio и

...
Google представи новата система за обемен звук Resonance Audio и
Коментари Харесай

Google представи системата за обемен звук Resonance Audio

Google показа новата система за обемен тон Resonance Audio и разгласява SDK за потребление на новата технология в планове, написани на разнообразни програмни езици, във Web API и в другите известни геймърски енджини.
Resonance Audio обезпечава реален обемен тон с моделирането на комплицирани звукови отблясъци от голям брой звукови източници. Новата технология сполучливо може да се употребява във виртуалната и допълнената действителност, в игрите и в панорамните видеа. Сорс кодът се популяризира с Apache 2.0 лиценз.

Новата технология за обемен тон симулира процесите на взаимоотношението на звуковите талази с човешките уши. Системата адаптивно трансформира ситуацията на звуковите източници според от завъртането и наклона на главата, посредством манипулиране задръжките на звуковата вълна към другите уши. Реализирани са резултатите на затихване на звуковата вълна при промени в 3D дистанциите, регистрират се особеностите на ушната раковина за различаване на отвесното пренасяне на звуковия източник.



Освен това, системата регистрира и вероятните първоначални и многократни отблясъци на звука от другите повърхности, обтичането на трудностите от звуковите талази и предмети, като се регистрира въздействието на геометрията на телата и вида на околния материал.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР