Google попълни списъка си от приложения, предназначени за потребителите със

...
Google попълни списъка си от приложения, предназначени за потребителите със
Коментари Харесай

Google пусна олекотена версия на приложението Gmail

Google попълни листата си от приложения, предопределени за потребителите със безценен и муден интернет, с олекотена версия на електронната поща Gmail. Приложението Gmail Go заема по-малко място на устройството и употребява по-ефективно трафика, съобщи TechNews. Лекият клиент включва редица от общоприетите благоприятни условия на Gmail, в това число превключване сред сметки, ревизиране на кореспонденцията в режим на разговор, вести за нови писма и други

Отдясно на приложението се демонстрират известията от другари и членове на фамилията. Писмата с реклами и вести от обществените мрежи се разпределят в обособени раздели (табове) на Gmail Go.

За зареждане на приложението са нужни единствено 9,5 мегабайта, до момента в който цялостната версия на Gmail за Android има размер 20,6 мегабайта. Инсталирането приложение Gmail Go заема към 25MB в паметта на смарт телефона, спрямо 47MB за цялостната версия.

Разбира се, Gmail Go има и някои ограничавания. Така да вземем за пример, олекотеният имейл клиент синхронизира по-малко писма и атачмънти, с цел да употребява по-малко интернет трафик.

Gmail Go не е наличен за всеки консуматор. От приложението могат да се възползват притежателите на смарт телефони под ръководство на Android Go, а APK-версията може да се конфигурира единствено на Android 8.1 Oreo.

По-рано Гугъл пусна още няколко Go версии на свои известни приложения, измежду които YouTube Go, Files Go, Гугъл Go, Гугъл Maps Go и Assistant Go.

Източник: еxpert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР