Google официално обяви, че започва повсеместното блокиране в Chrome на

...
Google официално обяви, че започва повсеместното блокиране в Chrome на
Коментари Харесай

Google обяви, че от 9 юли започва масовото блокиране на неприемливата реклама

Google публично разгласи, че стартира повсеместното блокиране в Chrome на рекламните блокове, пречещи на естественото разбиране на наличието и несъответстващи на критериите на Коалицията за възстановяване на онлайн рекламата. Предполага се, че блокирането на тази реклама от браузъра Chrome ще стане по-разумна опция на нападателния програмен продукт за блокиране на всички реклами, който нанася вреди както на рекламодателите, по този начин и на притежателите на уеб уеб сайтове.



Необходимите за блокирането на неприемливата реклама технологии бяха добавени в Chrome още през месец февруари 2018 година. Но до момента тяхното блокиране бе лимитирано в границите на няколко страни.



От 9-ти юли обстановката ще с промени и Chrome ще стартира да блокира проблематичната реклама на световно равнище. Ако притежателят на сходен уебсайт не вземе ограничения и не отстрани от него нападателната реклама, браузърът ще стартира да блокира безусловно всичката реклама в този уебсайт.

Препоръките за блокиране на неприемливата реклама са готови след запитването на 66 000 консуматори от разнообразни страни. Това проучване сподели кои са главните аргументи за недоволството на потребителите.



Ключовите типове на неприемлива нападателна реклама са следните:
Изскачащи прозорци, закриващи съдържаниетоРекламни видеоклипове с автоматизирано включен звукМного огромни банери, които резервират позицията си след скролванеРекламни блокове с броячиДразнеща реклама – намигване на фона, нападателна смяна на цветовете и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР