Google обявиха нова серия от мерки, които да дадат увереност

...
Google обявиха нова серия от мерки, които да дадат увереност
Коментари Харесай

Google продължава да засилва сигурността в облака си

Google оповестиха нова серия от ограничения, които да дадат убеденост на потребителите на облачните им услуги, че са предпазени в едно пространство, в което всекидневните произшествия са норма. Новите оферти на компанията включват интеграция на облачната среда със защитни принадлежности на външни компании, които да спрат опитите за хакерски офанзиви към корпоративните и крайните консуматори на Гугъл Cloud.

Едно от първите обявени интеграции е включването на McAfee MVISION Cloud for Containers в Гугъл Cloud, което да послужи фирмите да защитят по-ефективно контейнеризираните си натоварвания. Освен това, клиентите и сътрудниците на компанията ще получат и достъп до набор от принадлежности от Endpoint Protection пакета на McAfee. Те могат да се употребяват за отбрана на виртуализирани инстанции на основата на Windows или Линукс. Всички тези оферти ще станат налични в Гугъл Cloud Marketplace.

По отношение на наблюдението и следствието на заканите, Гугъл Cloud към този момент ще може да се възползва от данните, които Palo Alto събира за интензивността в хакерските пространства, както и технологията на Tanium Inc. Основана през 2007, компанията е извънредно сериозен състезател в бранша за киберсигурност, доставящ своите услуги на 12 от 15-те най-големи американски банки, както и на американското Министерство на защитата. От Гугъл декларират, че услугата на Palo Alto AutoFocus ще бъде налична през Event Threat Detection в Гугъл Cloud, а телеметричната технология на Tanium ще бъде интегрирана в Bacsktory, услуга, която понастоящем предлага защитна среда, доставяна от Proofpoint, Avast и ESET.

По отношение на ръководството идентичностите, Гугъл ще даде на своите клиенти набора от принадлежности за надзор на достъпа до приложенията, предоставян от ForgeRock. Що се отнася до тези, които употребяват Acrive Directoru като част от работния си развой по ръководство, те ще могат да се възползват от софтуера на Semperis Labs и STEALTHbits Technologies, които да предотвратят друг по тип опасности, като закани, идващи от вътрефирмената среда и непредвидени сривоове.

И не на последно място, Гугъл ще свърже своя облак Workplace на Citrix, платформа за осъществяване на виртуални Windows десктопи, а посредством FortiWeb на Fortinet ще бъде възложен достъп до уеб-апликационна защитна стена.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР