Google обяви, че публичната версия на нейния браузър Chrome вече

...
Google обяви, че публичната версия на нейния браузър Chrome вече
Коментари Харесай

Google Chrome вече официално поддържа вход без парола

Google разгласи, че обществената версия на нейния браузър Chrome към този момент поддържа ключове за достъп - решение, предопределено за засвидетелствуване на достоверността на потребителите в разнообразни запаси, без да се постанова да помнят и вкарват ключова дума. Ключовете за достъп работят в най-новата версия на Chrome за Windows 11, macOS и Android.

Класическият механизъм за засвидетелствуване на достоверност с входни данни и пароли може да наподобява незадоволително благонадежден в актуалните условия: за ефикасна отбрана се предлага не просто да се измислят дълги и комплицирани пароли, а да се употребява стратегия за ръководство, която ги генерира и съхранява. Ключовете за достъп оферират по-ефективна отбрана. Основната част на ключа е някакъв тип токен, който се съхранява на устройството на потребителя. При поискване на засвидетелствуване токенът се свързва със съответния уебсайт или приложение, без да изпраща ключова дума, която затова не може да бъде открадната.
-->
За да получи достъп до токена, системата изисква от потребителя да удостовери самоличността си, да вземем за пример посредством скенера за пръстови отпечатъци на мобилния телефон. Същият механизъм работи и на личен компютър, като на доктрина разрешава на потребителя да заобикаля въвеждането на пароли във всеки уеб страница, който поддържа този способ. Самоличността може да бъде доказана благодарение на приложение Windows Hello с опция за сканиране на разположение или пръстов отпечатък, смарт телефон с сходни благоприятни условия или USB ключ - и трите са равностойни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР