Google обяви, че браузърът Chrome ще продължи борбата с т.нар.

...
Google обяви, че браузърът Chrome ще продължи борбата с т.нар.
Коментари Харесай

Chrome засилва натиска върху скритите бутони за реклами и линкове

Гугъл разгласи, че браузърът Chrome ще продължи битката с така наречен злоупотребяващ дизайн – бутони на уеб страницата, съзнателно прикрити и основани, с цел да карат потребителите да ги натискат и да следват нежелани линкове. Такива са бутони, маскирани като систематични известия или като „затварящи“ рекламата бутони, които в действителност не я затварят. С появяването на Chrome 71 през декември адблокърът на браузъра ще отреже парите от реклама за уеб сайтове, които употребяват подобен дизайн.
Миналата година Гугъл се причисли към Coalition for Better Ads, която дефинира стандарти за това по какъв начин би трябвало да наподобяват онлайн рекламите. Скоро по-късно Chrome стартира да блокира реклами (включително такива, които се оферират и от Google) на уеб сайтове, които са несъвместими с тези стандарти.

Независимо от тези ограничения Гугъл регистрира, че към момента повече от половината от рекламите със злоупотребяващ дизайн към момента не се блокират от Chrome. Според колоса, съвсем всички от тях водят до директни отрицателни последствия за потребителите, в това число и кражба на персонални данни.

Компанията се надява, че броят на тези уеб сайтове ще стартира да понижава, откакто тя към този момент е оповестила желанията си. Онези, които продължат с проблематичния дизайн, ще имат 30 дни, с цел да оправят интерфейса на уеб страницата си, след което Гугъл ще спре рекламите по него, а оттова и приходите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР