Google нанесоха промяна в политиките си, засягащи личните акаунти на

...
Google нанесоха промяна в политиките си, засягащи личните акаунти на
Коментари Харесай

Google ще трие акаунти с двегодишна неактивност

Гугъл нанесоха смяна в политиките си, засягащи персоналните сметки на своите консуматори. Според нея регистрации с две и повече години неактивност ще бъдат изтривани. Това включва наличието в тях, настройките и всичко непокътнато от притежателите им. Промяната визира данните от Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar, Гугъл Photos и YouTube, само че само за персонални сметки. Тя не се отнася за бизнеси и организации.

Компанията аргументира измененията с обстоятелството, че доста постоянно такива неактивни сметки биват превземани от хакери и служат като вектор за офанзиви. „ Още от тази година, в случай че акаунт в Гугъл не е бил употребен или потребителят не се е вписвал в него от най-малко две години, ние може да изтрием акаунта и наличието му “, написа в един от блоговете на Гугъл Рут Кричели, вицепрезидент „ Продуктово ръководство “ в компанията. Тя добавя, че съгласно разбор, изработен от Гугъл, изоставените сметки доста постоянно нямат никаква спомагателна отбрана, като да вземем за пример двуфакторно засвидетелствуване. „ Тоест, тези сметки са уязвими и един път злепоставен, акаунтът може да се употребява за разнообразни незаконни действия – от кражба на идентичност до вектор за разпространяването на нежелано или даже зловредно наличие, като спам “, споделя Кричели.

Промените ще бъдат налагани постепенно и поетапно. По-късно тази година Гугъл ще стартира да трие тези регистрации, които в никакъв случай не са били употребявани. Впоследствие ще се премине към упоменатите неактивни сметки, като притежателите им ще стартират да получават уведомления за това на посочените от тях имейл адреси за верифициране, които са показали при регистрацията си в Гугъл.

Ако имате инцидентно акаунт в Гугъл, в който не сте влизали от дълго време, само че бихте желали да запазите, от компанията показват и дейности, с които да предотвратите изтриването му. Това, което е нужно да извършите е да се впишете в него и да извършите някои от следните дейности:

Да употребявате Гугъл Drive. Да изгледате видео в YouTube. Свалите мобилна апликация от Гугъл Play Store. Да употребявате Гугъл Search Да употребявате Sign in with Гугъл, с цел да се впишете във външна услуга или приложение.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР