Google използва антиконкурентни практики в опит да ликвидира превантивно“ приложението

...
Google използва антиконкурентни практики в опит да ликвидира превантивно“ приложението
Коментари Харесай

Google се опитва да ликвидира Galaxy Store на Samsung

Google употребява антиконкурентни практики в опит да „ ликвидира превантивно “ приложението Galaxy Store на Samsung и да предотврати превръщането му в жизнерадостен съперник на личния си Play Store. Поне по този начин се твърди в нов правосъден иск, заведен от повече от тридесет щатски прокурори в Съединени американски щати, за който ви разказахме по-рано през днешния ден. Прокурорите упрекват Гугъл в противозаконни опити да управлява разпространяването на приложения в операционната система на Android. Искът също по този начин твърди, че компанията е платила на редица разработчици на известни приложения, с цел да не качват продуктите си в магазина на Samsung.

Твърденията оспорват един от главните причини за отбрана, които Гугъл употребява, с цел да оправдае своите политики, който гласи, че за разлика от свои съперници като Apple с нейната операционна система iOS, компанията разрешава както съществуването на конкурентни магазини за приложения, по този начин и евакуиране на приложения непосредствено от уеб страниците на техните разработчици. Искът на процедура твърди, че тази отвореност на мобилната операционна система Android е единствено една фасада, защото въпреки и неговите консуматори да имат опция да изберат от кое място да изтеглят своите приложения, бизнес практиките на компанията са попречили на появяването на жизнеспособни съперници на магазина за приложения Play Store.

„ Гугъл се усеща надълбоко застрашена, когато Samsung стартира да преустройства личния си магазин за приложения, Samsung Galaxy Store “, се споделя в правосъдния иск и се разказват методите на компанията, които е имала към другите свои евентуални съперници през годините, които включват закани, ограничение на разпространяването, репресии посредством подкупи на разработчици и други.

Оплакването обрисува и редица практики, които Гугъл отхвърля да е употребила, с цел да попречи на магазина на Samsung да се трансформира в жизнерадостен съперник. В настояването се твърди, че компанията е употребила съглашения за шерване на доходи с производителите на телефони с Android, които е трябвало изрично да откажат авансово инсталиране на различни магазини за приложения, като се твърди още, че компанията е направила пряк опит да заплати на Samsung да се откаже от партньорствата си с топ разработчици, с цел да не се трансформира Galaxy Store в действителен съперник.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР