Google и HTC най-после потвърдиха слуховете за сключена сделка, в

...
Google и HTC най-после потвърдиха слуховете за сключена сделка, в
Коментари Харесай

Google закупува отдела Power by HTC за $1,1 милиарда

Google и HTC най-сетне потвърдиха слуховете за подписана договорка, в границите на която интернет колосът закупува изследователския отдел на HTC „Power by HTC“. Според предварителни оценки договорката ще донесе на HTC 1,1 милиарда $ , което вероятно ще зарадва почитателите на компанията, и която ще продължи да създава смарт телефони. С други думи, HTC ще продължи да действа като самостоятелна компания производител на мобилни телефони, а Гугъл ще получи взаимен лиценз за интелектуалната благосъстоятелност на HTC.

Екипът на Power by HTC включва  към половината от всички разработчици и експерти на HTC. Именно този отдел участваше в създаването и представянето на флагманските смарт телефони на Гугъл – Pixel и Pixel XL, както и на Pixel 2 и Pixel 2 XL.

От друга страна, разгласяването на договорката породи редица клюки във връзка „умиращия тайвански софтуерен гигант“, който пред време бе един от петте най-големи производители на смарт телефони в света.

Първоначалните клюки, че Гугъл има намерение да закупи цялата компания, доста повлияха на котировките на акциите на HTC на тайванската фондова борса. Но мениджмънтът на компанията съобщи, че HTC възнамерява да употребява тези $1,1 милиарда, с цел да остане на върха на пазара за смарт телефони и VR технологии.

За компания с пазарна цена $1,9 милиарда, предлагането на Гугъл е прекомерно обилно, тъй като интернет колосът не получава достъп до индустриалните обекти на HTC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР