Google е спрял строителството на своя кампус Downtown West в

...
Google е спрял строителството на своя кампус Downtown West в
Коментари Харесай

Ще строи ли Google кампус в Сан Хосе

Google е спрял строителството на своя кампус „ Downtown West " в Сан Хосе, Калифорния, за който се възнамеряваха хиляди кв.м офиси, 4000 жилищни единици, търговски и културни площи и 15 акра паркове. Градът вярваше, че планът може да доближи стойност от 19 милиарда $ и да предложи 20 000 работни места след повече от десетилетие работа.

Гугъл не отхвърля слуховете и в заявление споделя, че към момента са ангажирани със Сан Хосе в дълготраен проект и имат вяра във значимостта на плана.
-->
От CNBC показват, че Гугъл сега се пробва да понижи офис пространството, вместо да го усили, до степен, че ще понесе разноски от половин милиард $ през това тримесечие. Компанията редуцира 12 000 работни места през януари.

„ Въпреки че източниците са оптимисти, че в даден миг ще бъде издигнат кампус и споделиха, че представители на Гугъл са изразили ангажимент за това, те са загрижени, че планът може да не доближи мащаба, обещан в първичния общоприет проект “, написа CNBC.

Кметът на Сан Хосе Мат Махан омаловажи историята, като сподели, че нищо не се е трансформирало с изключение на преоценката на графика за строителство. Той обаче не сподели нищо за това какъв брой време може да отнеме преоценката или по кое време Гугъл може да възобнови.

Кампусът в Сан Хосе беше противоречив през цялото време и даже провокира митинги: Гугъл прекара четири години в увещание на града, правейки голям брой отстъпки и обособявайки целия кампус като нов квартал, преди планът да бъде утвърден през 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР