Google е готов да разгледа въпроса за въвеждането на бизнес

...
Google е готов да разгледа въпроса за въвеждането на бизнес
Коментари Харесай

Google отговори на наложената от Евросъюза глоба

Google е подготвен да прегледа въпроса за въвеждането на бизнес модел, предусещащ операционната система Android да стане платена.
Това се загатва в общественото писмо на генералния шеф на Гугъл Сундар Пичай, оповестено в отговор на ужасяващата санкция, която Еврокомисията наложи на интернет колоса.

„През последните 10 години Гугъл вложи милиарди долари в създаването на операционната система Android“ – написа Пичай. „Това е сериозна инвестиция в бъдещето на компанията, която дава опция на потребителите по дифолт да конфигурират в своите смарт телефони известните услуги на Гугъл (търсачката, Картите, Chrome, Gmail, Гугъл Play). Някои от тях генерират съществени приходи и дават опция на смарт телефоните пълноценно да работят непосредствено след тяхното закупуване„.

Пичай добавя, че производителите имат цялостното право и са свободни да конфигурират в своите смарт телефони случайни приложения. Гугъл по никакъв метод не лимитира тяхното право да употребяват решения на други разработчици.

Днес Европейска комисия санкции Гугъл с 4,34 милиарда евро. Но това напълно не е всичко. Интернет колосът има разполагаем 90 дни да в профил посочените нарушавания. По този метод, в този момент настоящият модел за разпространяване на Android, при който операционната система е безвъзмездна за производителите, може да бъде опустошен. Причината е, че Еврокомисията не разрешава инсталирането на услугите на Гугъл в смарт телефоните. Глобата и наложените забрани освен лишават Гугъл от източници за финансиране за рационализиране на своите артикули, само че и срутва основите за съществуването на отворени платформи от вида на Android.

Преминаването към заплатен Android би се отразило прекомерно негативно на цените на смарт телефоните. Не е мъчно да се досетим, че те могат внезапно ще скочат.

Гугъл изрично съобщи, че ще апелира. Причината е освен санкцията. Ако след 90 дни не бъдат отстранени посочените нарушавания, корпорацията ще получи още по-тежко наказване – 5% от междинния международен приход на Alphabet, на който Гугъл е дъщерна компания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР